Dejul îşi modernizează sistemul de iluminat public

Sistemul de iluminat public din municipiul Dej va fi modernizat printr-un proiect cu finanţare europeană în valoare de 10 milioane de lei.

„În municipiul Dej (jud. Cluj), sistemul de iluminat public va fi modernizat printr-un proiect finanţat din fonduri europene, asigurate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP). Contractul de finanţare, în valoare de aproape 10 milioane de lei, a fost semnat vineri, 1 noiembrie, şi vizează: schimbarea a 2.217 corpuri de iluminat; implementarea unui sistem de telegestiune a sistemului de iluminat public”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de MDRAP. În urma implementării proiectului se aşteaptă creşterea nivelului de iluminare mediu conform standardului european SR-EN 13201:2015, scăderea consumului anual de energie din iluminat public cu peste 50%, scăderea emisiilor anuale de echivalent CO2 cu peste 50% şi creşterea siguranţei traficului rutier şi pietonal. Primarul Costan Morar susţine că proiectul vizează modernizarea sistemului de iluminat  pe 215 străzi.

Articole din aceeasi categorie

One Response to Dejul îşi modernizează sistemul de iluminat public

  1. Călin

    Iartă-i Doamne că nu ştiu ce fac!…de fapt ştiu, e vorba de bani.
    Cu siguranță e vorba de DEL-uri (diode electro-luminiscente) a căror lumină este de cea mai joasă speță printre alte neajunsuri. În multe oraşe acestea deja se schimbă.