Deficit de procurori la parchetele din Județul Cluj

O analiză a Consiliului Superior al Magistraturii arată faptul că Parchetele din județul Cluj se confruntă cu deficit de procurori. Lipsa acestora are efecte asupra activității de soluționare a cauzelor și sesizărilor penale. Doar într-un singur caz, cel al Parchetului de pe lângă Judecă­toria Gherla, gradul de ocupare este atins. În celelalte unități, este nevoie de procurori.

Aproape 20% dintre posturile de procuror din raza de competență a Parchetului Curții de Apel Cluj, potrivit unei situaţii publicate de Consiliul Superior al Magistraturii.

Cel mai mic grad de ocupare, de doar 10%, se înregistrează la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Aici, sunt prevăzute 6 posturi de execuție și 4 de conducere, însă unitatea funcționează cu un singur procuror care exercită și funcție de conducere.

Practic, trei posturi de conducere și șase de execuție sunt vacanțe.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej-33 la sută și Parchetul Judecătoriei Beclean-50 la sută.

La polul opus se află Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare cu 100 la sută grad de ocupare, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cehu Silvaniei-100 la sută și Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla-100 la sută.

La nivelul parchetelor din județul Cluj situația este următoarea: Parchetul Curții de Apel Cluj-85,71 la sută; Parchetul Tribunalului Cluj-87 la sută, Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca-96 la sută; Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda-85,71 la sută, Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin-66 la sută și Parchetul Militar Cluj-75 la sută.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut