Debutul începutului

Remeich, dupe Zorba grecul: în curând pe ecranele mari și mici, o coproducție cum rareș v-a fost dat să vedeți, ZORBAN GRECU’, în regia lui WK JOHANNIS, consultant științific pastoral G. Becali, consultant politic Ion Cristoiu, laureat al premiului Pulițer. În rolul Bubulinei bubulina, debut în lung metraj, până la glezne.
Acțiunea se petrece la o mânăstire forestieră austriacă ce se ocupă de lemnul ateu din România. Nu știm cum va fi sfârșitul, dar cei doi nu se căsătoresc la urmă. Ca dovadă că-i doare-n hemoroizii politici, dansează și dansează și dansează. Muzica este asigurată de corul bărbătesc (?) de bocitori ai fostului guvern. În roluri episodice o Elenă și o balenă.
A început campania electorală, ca și cum, până acum ar fi avut loc o bătălie cu confeti la șosea. De multă vreme la noi nu se mai păstrează regulile și nu se respectă legea. Și lozincile au căpătat valoare morală. Întristează faptul că unii oameni în toată firea, dar nu și Gabriela, pun botul și chiar cred toate aceste deplasări pe arătură, dovadă a faptului că busola s-a stricat de cap.
Nu avem de ce să ne plângem, au plecat ai noștri, au venit ai noștri, noi stăm la televizor ca proștii, pentru că de acolo ne vine hrana cea de toate zilele, informația măsluită, asezonată, fezandată, decongelată, tocmai bună pentru o intoxicație politică.
Toți promit, dar nimeni nu face nimic.
Cică 1.7000.000 de români nu a lucrat niciodată. Cifra este o mare aiureală subiectivă, sorosistă: sunt mult mai mulți, ia gândiți-vă, numai la televizor câți vedem, seară de seară, efectuând operațiuni amănunțite de tranșare mecanic-clorofilică a frunzelor necesare alimentației vegane a unor câini, convertiți habitual si comportamental la un modus vivendi al micilor mamifere, pisicuțele.
Acestea au preluat, deja, agresivitatea canină, unele sunt în faza incipientă de lătrat. Se va confirma acum vulnerabilitatea proverbului: ce naște din Mitică, cioareci mănâncă. De aceea Pesedeul va rămâne leul din poveste, reprezentându-l pe marele istoric N. Iorga.
Ceilalți sunt deja mărunțiș. Ce învățăm noi din această cifră? Noi din aceasta cifră înțelegem că cine nu muncește mănâncă bine, mai ales la unele televiziuni, meniu special, pe băț, sau cu moț.
Cum spuneam, ne așteaptă zile pline de încântare și de veselie, având în vedere că cei aflați în competiție nu se vor menaja și nici nu se menajează, dar despre popor și despre interesele lui, nu se suflă un cuvințel.
Ceea ce s-a descoperit acum, mai nou, este o frecție deosebit de eficientă la piciorul de lemn, care-l va pune pe posesor într-o mișcare de alergător profesionist.
Așadar, cu toții la vot, poftiți la compot!

Cornel UDREA

Articole din aceeasi categorie

4 Responses to Debutul începutului

 1. bacaretu

  Un batran bolund rumega si partoteste a boscorodeala troscotita la birtul din colt.

 2. bacanete

  Un batran bolund rumega si partoteste a boscorodeala troscotita la birtul din colt.

 3. skeleton

  n-am nici varice,nici hemoroizi / dar gând măreț am eu acum în minte / din piept să facem zid de cărămizi / ca să ajungă dancy președinte !

 4. gigi pentru

  Coproducție ? Sau copro-ducție ?