Debutul anchetelor de circulaţie „Origine – Destinaţie” se amână

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a amânat debutul anchetelor de circulaţie „Origine – Destinaţie” pentru data de 28 septembrie 2022, a anunţat, marţi seara, compania.

Potrivit informaţiilor furnizate anterior, aceste anchete de circulaţie trebuiau să înceapă miercuri, 21 septembrie.

„Din motive obiective şi pentru desfăşurarea acestor anchete în condiţii optime, CNAIR a luat decizia de a demara aceste anchete începând cu data de 28.09.2022. Anchetele se vor desfăşura pe întreaga reţea de drumuri naţionale, drumuri expres
şi autostrăzi, aflate în administrarea CNAIR”, informează CNAIR într-un comunicat.

Acest studiu coordonat prin Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică constituie baza de date statistice pentru determinarea curenţilor de trafic în scopul orientării investiţiilor, alocarea bugetelor şi ajustarea strategiilor de dezvoltare. Acţiunea se va desfăşura în puncte determinate prin metode statistice, pe întreaga reţea de drumuri naţionale din România.

Potrivit sursei citate, vor fi echipaje mixte CNAIR – Poliţia Română (recenzori şi agenţi de circulaţie) care vor invita conducătorii de vehicule pe o bandă de rezervă şi le vor adresa un set de întrebări, care vor consta în: originea plecării în cursa (exemplu: Bucureşti, Zalău); destinaţia cursei (exemplu: Suceava, Chişinău); scopul călătoriei (turistic, acasă, loc de muncă, alte scopuri); pentru vehicule de transport marfă – felul mărfii; pentru vehicule de pasageri: numărul de pasageri, se arată în comunicat.

CNAIR precizează că nu vor fi înregistrate datele referitoare la numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de identificare. De asemenea, informaţiile solicitate sunt complet anonime în conformitate cu regulamentul general privind protecţia datelor.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut