Debut dezastruos pentru baschetbalistele de la U Cluj în Liga Națională

Noul sezon al Ligii Naționale de Baschet Feminin a început sâmbătă la Arena de Baschet din Bulevardul Basarabia, din București, sub forma unui turneu în care s-au jucat toate partidele primei etape. Este pentru a treia oară în istorie când Federația Română de Baschet organizează un turneu de deschidere pentru competiția națională feminină, precedentele evenimente având loc la Sibiu (2011) și Târgu Mureș (2021).

Baschetbalistele Universității Cluj, antrenate de Ioannis Koukos, au debutat împotriva multiplei campioane naționale ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe, în fața căreia a cedat la un scor incredibil: 32-107 (3-22, 11-24, 8-33,10-28)!

Sportivele din Cluj n-au avut nici cea mai mică șansă în fața echipei din Sfântu Gheorghe, reușind o medie de sub 10 puncte în cele patru sferturi ale partidei!

Miruna Alexia Rus, de la U Cluj, a reușit să înscrie 10 puncte, în timp ce de la Sepsi s-au remarcat Khadijiah Docia Andrea Cave, cu 23 de puncte, și Bethy Mununga, cu 20 de puncte, și Borislava Hristova, cu 19 puncte.

Etapa următoare, fetele de la U Cluj vor evolua, în 15 octombrie, la Arad, cu FCC Baschet UAV.

În celelalte partide disputate sâmbătă, CS Rapid Bucureşti a dispus de CS Municipal Alexandria cu 66-54, iar CSM Constanţa a pierdut cu ACS KSE Târgu Secuiesc, scor 56-64.

Sandu Mureșan

Foto: U Cluj

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut