„De patru ani, Legea vaccinării stă uitată în sertarele Camerei Deputaților!”

Senatorul UDMR de Cluj, Laszlo Attila, atrage atenția că o lege foarte importantă s-a împotmolit la Camera Deputaților, și le reproșează parlamentarilor că bat pasul pe loc de prea mult timp în acest sens.

Legea vaccinării, readusă în actualitate în contextul pandemiei, a trecut de votul senatorilor, dar a rămas blocată la Camera Deputaților. Deși anul trecut, în toamnă, a ajuns pe ordinea de zi în plen, deputații au întors-o la Comisia de sănătate, nemulțumiți fiind de un articol care se referea la situații epidemiologice excepționale.

Le reproșez deputaților că țin în sertare proiectul Legii vaccinării, nu înțeleg de ce stagnează la Comisia de Sănătate. De patru ani se stă, această lege foarte importantă stă bine merci la deputați de mult timp. Anul trecut, a ajuns în plen dar a fost reîntoarsă la comisie (n.red – de sănătate), pentru că un articol îi nemulțumea pe deputați. Articolul se referea la situații epidemiologice excepționale, când, potrivit acestuia, se poate institui obligativitatea vaccinării”, a declarat Laszlo Attila.

Legea vaccinării a stârnit numeroase discuții încă de când a fost depusă în Parlament. Proiectul de lege prevedea că: „vaccinarea copiilor cu vaccinurile prevăzute în Calendarul național de vaccinare, aprobat prin ordin al ministrului Sănătății, precum și cu cele administrate în situații epidemiologice speciale întregii populații ori unor grupuri de populație, este obligatorie”. Ulterior a fost depus un amendament în comisiile din Camera Deputaților, care prevede că vaccinarea este „opțională”. Acum, se bate pasul pe loc.

Anul trecut, s-au organizat și proteste, din cauza acestui proiect controversat, câteva zeci de clujeni manifestând împotriva adoptării acestei legi a vaccinării obligatorii.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut