De Mărțișor, la Huedin

„Tradiții clujene de Mărțișor, la Huedin” – se intitulează evenimentul organizat în prima zi de primăvară, miercuri, 1 martie, de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, împreună cu Primăria orașului Huedin.

Aflată la cea de-a treia ediție, manifestarea, care se va desfășura cu începere de la ora 12:00, la Casa de Cultură din Huedin, va cuprinde un spectacol folcloric, susținut de grupuri de tineri din județul Cluj, care vor prezenta cântece de drag și dor, alături de obiceiuri de primăvară.

Participă membrii Ansamblului folcloric vocal-instrumental al Colegiului de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca, coordonator prof. Cristina Covrig, Traian Covrig și Zenu Zanc, director Dacian Cesa Goje. Cântece vocale vor aduce în fața iubitorilor de folclor: Adela Burcă, Ionela Ghip, Dragoș Câmpean, Alexandru Filip, Camelia Tămaș, Andreea Pop, Andreea Bogdan, Raluca Delean, Sandra Cojocaru, Anicuța Roșu, Constantin Truță, Codruța Chețan, Miruna Medrea, Alice Ghile, Ioana Toader și Andrada Mariș. Vor fi prezenți și membrii Grupului „Păstrătorii Tradiției Răchițele”, coordonator prof. Marioara Boc, dar și tinerii care fac parte din  Grupul de datini și tradiții al sătenilor din Negreni, coordonator prof. Florina Varadi și pr. Marian Văcariu. În calitate de gazde, vor evolua elevii ansamblurilor folclorice „Junii Vlădesei” și „Cununa Vlădesei”, ale Casei de Cultură Huedin, coordonator prof. Florin Ciorte.

Evenimentul, prezentat de Grigore Sâmboan, face parte din proiectul „Educație prin cultură”.

Intrarea liberă.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut