„De la teatru la teatru” – Lansare de carte Tompa Gábor | „Fără a iubi nu există creație adevărată”

Așa cum ne-a obișnuit deja, Interferențe înseamnă mai mult decât teatru. Programul spectacolelor aduse din diferite colțuri ale lumii este ingenios completat de concerte, expoziții, lansări de carte, de întâlnirile cu invitați. Un nou eveniment editorial pe care ediția din acest an a Interferențelor l-a adus în atenția publicului a fost lansarea volumului „De la teatru la teatru – 36 de interviu cu Tompa Gábor” (Bookart, 2022).

Un volum ce reunește cele mai reprezentative dialoguri pe care directorul TMS le-a avut de-a lungul timpului cu reprezentanți ai mass-media. Dialoguri care au condus prezentarea de vineri către zone și subiecte sensibile dar importante – rolul presei astăzi, credința, valorile morale, pandemie, război. Evenimentul a fost moderat de Judit Simon.

„Teatrul nu va rezolva problemele lumii. Teatrul poate să ne sugereze un fel de speranță. Și speranța este în celălalt. Rolul teatrului poate fi acela de a oferi un prilej de reflecție asupra noastră înșine, asupra a ceea ce am făcut, ce nu am făcut, asupra păcatelor, evitărilor noastre. Cred că fără a iubi nu există creație adevărată. Și spectatorii trebuie să vină la teatru cu dragoste, fără prejudecăți. Nu e un exercițiu foarte ușor”, a declarat regizorul Tompa Gábor.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut