De dor, de drag, de tinerețe

Centrul Județean pentru Conservarea și promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Cluj, în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș”, organizează joi, 23 februarie, spectacolul „De dor, de drag, de tinerețe”.

În cadrul evenimentului, ce va avea de la ora 18:00, la Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș”, cele mai frumoase cântece de dragoste și de dor vor fi interpretate de tineri cântăreți clujeni – Denisa Perde Rus, Alex Vaida, Marcela Silaghi, Alexandru Potra, Andreea Ciupe, Adrian Socaciu, Amalia Chiper Iurian, Mihai Trif, Ramona Ciceoan, Raul Oltean, Crina Varga-Haiduc și Florin Bota -, acompaniați de Orchestra profesionistă „Cununa Transilvană”, conducerea muzicală prof. dr. Ovidiu Barteș. Un moment în cadrul spectacolului va fi susținut de taragotistul Cristian Totpati, vicepreședintele Fundației „Dumitru Fărcaş”.

Spectatorii se vor putea bucura și de jocuri populare din Dealurile Clujului și Banat, prezentate de membrii Școlii de joc tradițional românesc „Camelia și Ion Motoc” din Cluj-Napoca. De asemeni, vor putea afla amănunte despre diverse obiceiuri din satele județului Cluj, legate de dragostea dintre doi tineri, despre șezătorile de altădată, jocul satului, pețit sau nuntă, aspecte din cadrul campaniilor de cercetare realizate de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj. Acestea vor fi aduse în scenă de grupuri de tineri păstrători de tradiții din județ – „Jijicanii”, Negreni, Orman, Huedin, Frata, Valea Drăganului și Măguri-Răcătău, care, sprijiniți și încurajați de CJCPCT Cluj, revitalizează și păstrează obiceiurile din zona lor de proveniență.

Un alt moment extraordinar în cadrul spectacolului va fi vizionarea unui scurt film documentar-etnografic și premierea cărbunarului Iosif Bordea din localitatea clujeană Muntele Rece, comuna Măguri-Răcătău, desemnat anul trecut, de Ministerul Culturii, în urma dosarului întocmit de specialiștii CJCPCT Cluj, Tezaur Uman Viu.

Evenimentul este prezentat de Grigore Sâmboan.

Biletele sunt disponibile online, pe www.myticket.ro și www.entertix.ro, dar și în Librăriile Cărturești (Iulius Mall, Vivo, Platinia Shopping Center). Totodată, se vor putea achiziționa și în ziua spectacolului, la Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș”.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut