Datanet Systems cumpără 51% din compania clujeană Red Dot

Integratorul de soluţii şi sisteme IT&C Datanet Systems, membru al grupului Soitron, achiziționează pachetul majoritar de părţi sociale al companiei Red Dot, din Cluj-Napoca.

Prin această tranzacție, Datanet Systems vizează dezvoltarea operațiunilor din Transilvania şi acordarea unor servicii mai prompte clienților din această regiune, pe toate liniile de business.

„Suntem foarte bucuroşi că am reușit acest pas al extinderii în România alături de Red Dot. Este un lucru pe care îl urmăream de câţiva ani dar nu a fost ușor de pus în aplicare. Datanet Systems a oferit întotdeauna o calitate deosebită clienților săi, iar un partener care să îmbrățișeze această cultură nu a fost ușor de găsit.”, a declarat Dragoş Stroescu, administrator Datanet Systems.

Fondată în 2005, Red Dot furnizează produse, servicii și soluții IT&C integrate, incluzând proiectare, instalare şi întreţinere pentru infrastructura de voce, video şi date: sisteme de cablare structurata, reţele de comunicații, sisteme audio/video, sisteme de securitate, soluţii Smart Home şi pentru clădiri inteligente.

(…) consolidarea Red Dot cu Datanet Systems este una benefică în primul rând pentru clientul final, acestuia aducându-i-se la îndemână o experiență augmentată și o paletă de servicii mult îmbunătățită, precum şi pentru ambele companii, împreună având resursele, expertiza şi acoperirea geografică pentru a servi eficient şi rapid clienţii, cu un portofoliu diversificat de produse şi servicii IT&C,” a declarat Mircea Pop, proprietar Red Dot.

Compania achiziționată va fi administrată ca o entitate independentă, cu denumirea Datanet Systems Cluj SRL. Managementul actual şi structura de personal se vor menține, iar toate contractele aflate în desfășurare vor continua în mod normal. Cele două companii au agreat un plan de dezvoltare al Datanet Systems Cluj, care prevede creşterea echipei şi extinderea portofoliului de soluţii şi servicii oferite clienţilor. Anterior tranzacției, companiile au avut o relaţie de colaborare pe termen lung, derulând cu succes mai multe proiecte de punere în funcţiune şi întreţinere de infrastructuri de telecomunicații.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut