Daniel David, reales în funcția de rector al UBB

Profesorul Daniel David a obținut un nou mandat de rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) pentru perioada 2024-2029, fiind ales cu 90,88% din totalul voturilor exprimate. La votul organizat joi, 8 februarie 2024, au participat aproape 80% (79,48%) dintre persoanele cu drept de vot din UBB, numărul celor care s-au exprimat în favoarea programului managerial propus de prof. univ. dr. Daniel David ajungând la 1197, în creștere față de alegerile organizate în anul 2020.

Daniel David este profesor de științe cognitive clinice (psihologie clinică/psihoterapie), membru al Academiei Române (membru corespondent din anul 2022) și al Academia Europaea (din 2022 – https://www.ae-info.org/ae/Member/David_Daniel-Ovidiu). De asemenea, este profesor asociat (“adjunct professor”) la Icahn School of Medicine at Mount Sinai, New York, SUA, fiind, în același timp și președintele Asociației Psihologilor din România, vicepreședintele Danube Rector’s Conference (https://www.drc-danube.org/) și membru în Boardul GUILD (https://www.the-guild.eu/).

Rectorul UBB a fost inclus în ultimii ani între cei mai citați 2% oameni de știință ai lumii în domeniul de specialitate și trans-domenii, în analize vizând performanța anuală sau în toată cariera (cf. Scopus by Stanford-Elsevier 2022).

 

„Dragi colegi, Vă mulțumesc pentru încredere și susținere! Faptul că am fost singurul candidat la poziția de rector al Universității noastre – lucru neobișnuit pentru UBB și care nu s-a mai întâmplat de  mulți ani, UBB fiind o universitate complexă și complicată, având și acum mulți oameni cu valoare academică – și am obținut un scor atât de bun și, mai ales, un număr mai mare de voturi decât la alegerile trecute îmi arată că primul mandat a fost unul de succes, apreciat de comunitatea noastră academică.

Facem parte din cea mai veche, cea mai mare/complexă și una dintre cele mai bune și reprezentative universități ale țării (în ultimii ani cea mai bine poziționată în clasamentele internaționale). Suntem acum cea mai reprezentativă universitate la nivel european din punct de vedere multicultural, iar GUILD (https://www.the-guild.eu/) – organizația unora dintre cele mai reprezentative”, a transmis Daniel David.

 

n proiectul de candidatură intitulat „Programul „UBB Q-Optimum” (2024-2029)”, Danile David propune stabilizarea și dezvoltarea UBB în liga „world-class” ca o universitate europeană care, spune profesorul, prin misiunea academică, să ducă la nivel internațional valorile și cunoașterea națională și europeană și să aducă și valorifice la nivel național cele mai bune practici europene și internaționale. „În acest demers, cu inteligență/înțelepciune și creativitate, cooperând cu încredere, trebuie să găsim cele mai bune soluții (de aici „Optimum”) la provocările/întrebările majore cu care se confruntă lumea și mediul academic astăzi, care nu mai sunt în cadrul unei paradigme cunoscute, ci vizează schimbări paradigmatice fundamentale (de aici „Q” – „Questions”). Această viziune bazată pe cunoaștere față de politicile academice moderne trebuie implementată cu optimism și curaj (de aici mottoul „Sapere aude”)”, se arată În program.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut