Dan Petrescu vrea un meci perfect cu Alkmaar

Antrenorul formaţiei CFR Cluj, Dan Petrescu, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că echipa sa trebuie să facă un meci perfect cu AZ Alkmaar, în deplasare, pentru a obţine măcar un rezultat de egalitate în partida din cadrul Grupei D a competiţiei de fotbal Europa Conference League.

„Vom avea un meci foarte greu, Alkmaar e echipa favorită la câştigarea grupei. Acasă este foarte bună, trebuie să facem un meci perfect ca să obţinem ceva, nu neapărat victoria. Orice rezultat pozitiv este un lucru mare pentru noi. Echipa lor arată foarte bine, au jucători tineri, în primul ’11’ joacă toţi la echipa naţională. Ştim ce ne aşteaptă mâine, am simţit asta şi la meciul tur, mai ales în prima repriză”, a declarat Petrescu.

Tehnicianul consideră că echipa sa trebuie să fie de patru ori mai bună decât în meciul tur, pierdut cu 0-1, pentru a obţine un rezultat bun, fotbalul olandez fiind mult superior celui românesc.

„Trebuie să fim de patru ori mai buni decât la Cluj ca să obţinem un rezultat pozitiv. Sunt conştient că mâine vor fi foarte multe faze de poartă, mai ales din partea lor. Pentru că aşa este campionatul olandez, cu un stil ofensiv, de aia au şi cinci echipe în grupele competiţiilor europene. Fotbalul din Olanda este mult peste fotbalul din România, din păcate asta este realitatea. Noi vom încerca să scoatem maximum din acest meci. Suporterii îi ajută foarte mult pe cei de la Alkmaar. Acasă sunt foarte, foarte buni şi datorită fanilor, care sunt foarte, foarte aproape. Au şi ei problemele lor, dar e clar că au mai multe chestii pozitive decât negative”, a completat Dan Petrescu.

El a precizat că din cauza unei accidentări, atacantul francez Billel Omrani nu a putut face deplasarea în Olanda: „Din păcate cel mai în formă jucător al echipei, Omrani, nu a putut face deplasarea. Este accidentat”.

Partida AZ Alkmaar – CFR Cluj, din cadrul Grupei D a Europa Conference League se va disputa joi, de la ora 19:45 (ora României).

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut