Dan Petrescu: ”Vine o perioadă grea, cu meciuri incredibile”

CFR Cluj a devansat Farul lui Gheorghe Hagi etapa trecută și e pe primul loc în clasamentul Ligii I, și are luni un meci dificil în deplasare, cu FC Voluntari. Dan Petrescu, antrenorul campioanei României,, spune că e greu să joci cu o echipă care vine după o înfrângere (1-2 pe Cluj Arena, cu U Cluj, n.red), și cu jucătorii săi mai relaxați după victoria confortabilă în fața Farului Constanța. Dan Petrescu a mai vorbit și despre absențele din lotul echipei sale, despre debutul lui Krasniqi în tricoul vișiniu, dar și despre problemele create de VAR.

”Ne-am dorit mereu să fim pe primul loc, dar cel mai important e să fim acolo la finalul campionatului. Am dat greș în ultimul meci din an, dacă am fi câștigat cu Sbiul am fi petrecut toată iarna pe primul loc și ar fi fost mai bine, cred eu. Dar reacția băieților a fost bună după acea înfrângere, o victorie importantă dar care nu ne dă multă liniște, pentru că la CFR n-ai cum să ai liniște niciodată. Vin niște meciuri incredibile, cu Voluntari în deplasare, acasă cu FCSB, la Craiova, jucăm cu Lazio de două ori, derby cu U Cluj, va fi o perioadă foarte, foarte grea. Victoria cu farul ne-a ajutat foarte mult pentru moral și pentru a fi mai încrezători în forțele proprii.

E foarte greu să joci cu o echipă care vine după o înfrângere, ei sunt sub presiune, băieții noștri sunt mai relaxați acum. De asta mi-e frică mie și recunosc că mi-e teamă de Ciubotariu, de echipa lor, de Nemec, de Damașcan, de Rață. Au vreo 14 jucători care au jucat sau joacă în echipa națională. E o echipă care a fost în play-off și care cred că va ajunge din nou acolo chiar dacă acum au puncte puține. Sunt convins că ei speră la play-off pentru că au un lot pe măsură și antrenorul necesar să ajungă acolo.

Bîrligea și Petrila s-au antrenat mai puțin în ultimele zile, și știți că ei sunt jucătorii U21. Vedem ce soluții vom găsi, sperăm să recuperăm măcar unul dintre ei. În rest, Bilong s-a lovit vineri la antrenament, Deac a început antrenamentele, iar Camora și Kolinger au revenit după suspendare și sunt buni de joc.

”Kraniqi m-a surprins doar că s-a adaptat atât de repede”

Manea e într-o perioadă foarte bună, dar, cu mine, Manea a jucat bine mereu. Eu nu țin minte ca el să fi avut probleme cu mine antrenor. A jucat constant, acuma e drept că a marcat goluri, a prins mai mult curaj și asta mă bucură mai ales pentru echipa națională. Acolo unde cred că fundașii de bandă ar trebui să producă mai mult. El acuma face asta la CFR, să nu-l deochem! Sper să-l țină această formă, să facă un campionat bun, și de ce nu, să ajungă la mai bine, într-un campionat mai puternic. Eu zic că merită să ajungă într-un campionat mai bun, dar eu aș vrea să-l antrenez cât mai mult aici.

În ce-l privește pe Krasniqi, pe mine m-a surprins doar că s-a adaptat repede, a intrat excelent și cu echipa de pe primul loc, a dat și gol. Îl știu foarte bine, chiar mă aștept la mai multe de la el. E un jucător care face diferența, și sunt convins că o va face în continuare atât timp cât va fi sănătos.

În altă ordine de idei, la Ovidiu, cred că am avut echipă mai tânără decât cei de la Farul. N-a fost nici Deac, nici Camora, iar atacul nostru, cu Petrila, Yeboah și Krasniqi, cred că este cel mai tânăr dintre toate liniile de atac care au fost vreodată la CFR sau în Liga I.

Am văzut ce terenuri sunt prin Liga I, e păcat, nici vremea nu ține cu noi. Dar, la CFR, conducătorii trebuie felicitați, patronul în principal, au avut o reacție fantastică și au schimbat complet gazonul. La Cluj Arena echipa nu trebuia lăsată să se descurce, trebuia să se intervină din altă parte. Știu, costurile sunt foarte mari, dar stadionul este al orașului.

”De ce am pus VAR-ul dacă nu ne uităm la el?”

Am fost un mare susținător al VAR-ului, dar și după meciul lui U Cluj mă întreb de ce l-am mai pus dacă nu ne uităm la el? Chiar nu înțeleg! Eu, dacă aș fi arbitru și n-aș fi sigur, nu i-aș asculta pe cei din cabina VAR, aș vrea să văd eu faza. Așa ar fi corect. La meciul nostru cu Rapid n-a fost la fel? N-a vrut nici acolo să meargă arbitrul la VAR. Nu înțeleg de ce nu comunică mai bine? Acum avem de o mie de ori probleme mai mari, dar nici măcar nu-l consultăm. Când e o fază de penalty, te duci și te uiți de cinci ori”, a declarat Dan Petrescu, la conferința de presă de dinaintea partidei cu FC Voluntari.

Partida dintre FC Voluntari și CFR Cluj se va disputa luni, 30 ianuarie, cu începere de la ora 20.00

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut