Dan Petrescu: ”Sunt un om cu timp pentru echipă și fără timp pentru mine”

A jucat la Steaua București, Foggia, Genoa, Sheffield Wednesday și Chelsea Londra, a adunat aproape 100 de selecții la prima reprezentativă, este membru al „Generației de Aur” și „vinovat” pentru cel mai notabil rezultat al României, prezența în „sferturile” de finală ale Campionatului Mondial din 1994. A câștigat trei titluri de campion al României ca jucător, toate cu Steaua, și patu ca antrenor, cu Unirea Urziceni și CFR Cluj. Deține în palmares Cupa României, Cupa Angliei, Cupa Ligii Angliei, Cupa Cupelor, Supercupa Europei, Cupa Chinei, și Supercupa României. În două cuvinte Dan Petrescu, în trei Dan Vasile Petrescu. Greu de provocat la interviuri, fostul mare internațional, în prezent antrenorul principal al campioanei României CFR Cluj, s-a lăsat înduplecat și a acceptat să ia loc la masa dialogului.

Reporter: Stau de vorbă cu cel mai în vogă antrenor al momentului în fotbalul românesc și înainte să vă întreb, mă întreb eu dacă poate contesta cineva acest lucru. Colaboratorii v-au…pârât și mi-au spus că toată ziua sunteți la club. Când antrenorul Dan Petrescu mai are timp de omul Dan Petrescu?

Dan Petrescu: Da, e o întrebare bună. Vinovat este programul încărcat al echipei. Anul trecut am jucat 16 meciuri în cupele europene, o performanță unică în România. Faptul că ne-am calificat, din nou, pentru al doilea an la rând în grupele Europa League, constituie un rezultat important pentru fotbalul românesc, care, după cum bine constatăm, atât la nivel de club, cât și la nivel de națională, cunoaște un regres. Ceea ce a reușit CFR Cluj nu e chiar puțin lucru, având în vedere că noi nu avem briliante în echipă, adică jucători pe care să-i vinzi cu 10-15 milioane de euro. La CFR totul se face în echipă. Or această mentalitate am încercat s-o inoculez și la Unirea Urziceni. Pe lângă multă muncă, presărăm pasiune și sacrificiu. Eu mi-am lăsat familia și am pus fotbalul pe primul loc. Pe mine mă găsiți la club dis de dimineață și plec acasă seara. Îmi petrec o foarte mare parte din timp aici, în birou. Eu sunt pe principiul că nu poți să ai rezultate dacă păcălești fotbalul. Cine păcălește fotbalul nu poate să lucreze cu mine, ci trebuie să gândească ca și mine. Sunt un om cu timp pentru echipă și fără timp pentru mine.

Continuarea articolului este disponibilă doar pentru abonați...
Vă rugăm să accesați pagina . Nu sunteți încă abonat ? Abonați-vă

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut