Dan Petrescu și-a „vaccinat” jucătorii cu o nouă doză de pesimism

După cum ne-a obișnuit, Dan Petrescu, antrenorul principal al campioanei României, este departe de a fi cel mai optimist înaintea unui meci cu AZ Alkmaar, reprezentnta unui campionat net superior celui românesc. Petrescu a prefațat duelul de joi seară și nu constituie o noutate că indiferent de numele oponentului, favorită în duelurile cu CFR Cluj este echipa adversă.

Înfrângerea cu Rapid București a lăsat urmări în moralul jucătorilor campioanei României, provocați să răspundă joi seară cu un rezultat pozitiv în fața olandezilor. Prăpăstios, apocaliptic și pesimist de serviciu, Dan Petrescu nu acordă nici o șansă echipe pe care o antrenează, având modul specific și inconfundabil de a-și încuraja jucătorii. În accepțiunea tehnicianului, CFR Cluj este bătută încă dinainte de fluierul de start, iar AZ Alkmaar este un adevărat balaur cu șapte capete. Petrescu nu a ascuns faptul că va proceda la o serie de schimbări în primul 11 față de jocul pierdut cu Rapid București. Era de așteptat. Dan Petrescu nu este adeptul principiului „echipa învingătoare nu se schimbă”, ci mai degrabă cel care îmbrățișează rotația permanentă a jucătorilor. Este de așteptat ca în echipa de start să se regăsească islandezul Sigurjonsson, pentru a răspunde cumva la forța fizică superioară a adversarului. A transpirat și știrea potrivit căreia Culio va fi titularizat, iar între buturi Bălgrădean. Iată echipa probabilă a campioanei României: Bălgrădean – Manea, Burcă, Cestor, Camora – Sigurjonsson, Bordeianu, Culio – Deac, Debeljuh, Păun. Dan Petrescu se teme de forța ofensivă a olandezilor și are motive întemeiate. Alkmaar este o echipă ofensivă, care marchează mult. În ultimele trei meciuri de campionat a marcat 13 goluri. Cu Rapid a fost unul din cel mai slabe meciuri ale noastre, a fost o victorie fără dubii a Rapidului. Jucătorii nu au arătat nimic, nici dorință, nici determinare. Ne așteaptă o serie grea de meciuri dificile. Joi cu Alkmaar, o echipă extrem de puternică, a jucat mereu în fazele superioare din cupele europene.Ne-am îngrozit puțin uitându-mă la lotul lor! Au o viteză de joc fantastică. Au încheiat pe locul 3 după Ajax și PSV anul trecut în Eredivisie”, a spus și Bogdan Mara

Meciul 49 pentru CFR Cluj în cupele europene

CFR Cluj n-a avut timp să-și lingă rănile după eșecul cu Rapid București, din campionat, fiind obligată să se adune pentru a pregăti partida cu AZ Alkmaar, din Conference League, programată în această seară, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, de la ora 22, contând pentru grupa D, în care batavii sunt lideri, cu 4 puncte, urmați de Jablonec (3), Randers (2) și CFR Cluj (1 punct). AZ Alkmaar a aterizat la Cluj-Napoca cu un moral foarte bun după o serie de patru victorii la rând, trei în campionat și una în Conference League. Înainte de a înfrunta campioana României, AZ Alkmaar, pregătită de Pascal Jansen, un antrenor în vârstă de 48 de ani, s-a încălzit în „Ehre Divizie” cu FC Utrecht, de care a dispus cu 5-1, meci în care toți cei trei atacanți au marcat. Este vorba de Karlsson, Pavlidis și islandezul Gudmondsson. Alkmaar este o echipă ofensivă, care marchează mult. În ultimele trei meciuri de campionat a marcat 13 goluri. Principala absență din lotul olandezilor pentru jocul din această seară este turcul Barasi, suspendat după cartonașul roșu încasat în meciul cu Jablonec. De partea cealaltă, CFR Cluj este în pericol de a nu-l putea folosi pe internaționalul român Andrei Bucrcă, care a acuzat probleme medicale. Meciul din această seară va fi al 49-lea pentru CFR Cluj în cupele europene. Prima apariție a feroviarilor pe scena europeană a avut loc în 2005, contra lituanienilor de la Ventra, în Cupa UEFA Intertoto, a cărei finală au și jucat-o clujenii în acel sezon, sub bagheta antrenorului-jucător Dorinel Munteanu. AZ Alkmaar este a doua echipă din Olanda pe care CFR Cluj o înfruntă în cupele europene, după PSV Eindhoven, pe care a întâlnit-o în sezonul 2009/2010 al Ligii Europa, faza grupelor. Clujenii au pierdut ambele meciuri, 0-2 și 0-1. Să mai scriem că în celălalt meci al grupei D, de la aceeași oră se întâlnesc Jablonec și Randers.

Cristian FOCȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut