Dan Petrescu, șah-mat în trei mișcări regelui Hagi, și CFR Cluj este noul lider al Superligii!

CFR Cluj și-a luat revanșa în fața formației lui Gheorghe Hagi, după înfrângerea din turul campionatului, câștigând categoric, scor 3-0, la Ovidiu, devenind noul lider al clasamentului Superligii României.  După o primă repriză fără goluri, dar și fără mari ocazii de gol, CFR Cluj a executat-o pe Farul Constanța după pauză, prin reușitele lui Krasniqi, min.49, Manea, min. 59 (din penalty), și Petrila, min.77.

Pe lângă Camora și Kollinger, suspendați, Dan Petrescu a trebuit să renunțe și la Deac pentru acest meci, care s-a accidentat cu o zi înainte. A fost titularizat însă Ermal Krasniqi, la primul său meci oficial pentru CFR Cluj.

Echipele de start:

Farul: Aioani – Boli, Larie, Artean, Kiki – Nedelcu, T. Băluță, Grameni – Alibec, L. Munteanu, A. Pitu
CFR Cluj: Scuffet – C. Manea, Burcă, Yuri, Braun – Boateng, Muhar, Cvek – Yeboah, Bîrligea, Krasniqi

CFR Cluj începe meciul cu un presing consistent în jumătatea gazdelor. Pitu este iertat de Istvan Kovacs de un avertisment, în min.6, după o lovitura cu piciorul în capul lui Manea, nevoit să primească îngrijiri medicale pe margine. Prima mare ocazie de gol a meciului vine din partea gazdelor, în urma unui contraatac, la șutul pe lângă poartă trimis de Louis Munteanu, ajuns în situație de unu la unu cu portarul Scuffet. CFR are și ea prima ocazie de gol, în min.16, prin Bîrligea, care a trimis în plasa laterală a porții lui Aioani. Jocul s-a mutat undeva în zona celor două careuri, este foarte echilibrat, iar ocaziile de gol au dispărut. Lovro Cvek șutează de la distanță, în min.41, dar mingea trece peste poarta gazdelor. Manea vede cartonașul galben, min.42. Același jucător trimite și el peste poartă, în primul minut de prelungire al reprizei. Final de repriză fără șut pe poartă!

Dan Petrescu face prima schimbare în echipa sa încă de la pauză: intră Petrila, care îi ia locul lui Bîrligea. GOOOOOOL CFR!!! Krasniqi înscrie elegant pe lângă Aioani, în min.49, după un un-doi perfect cu Yeboah! 0-1!!! Ocazie uriașă de gol pentru CFR, în min.56: Yeboah trimite periculos cu capul spre poartă din mijlocul careului, în min.56, dar Aioani este la post. Istvan Kovacs verifică la VAR un posibil fault în careu comis anterior asupra lui Yuri de către Sîrbu! Este penalty pentru CFR! GOOOOOOL CFR!!! Manea execută impecabil lovitura de la 11 m, min.59, și este 0-2!!! Alibec trimite pe lângă poartă, min.62, după un șut din marginea careului de 16 m. O nouă schimbare la CFR, min.67: iese Yeboah, și intră Janga. GOOOOOOOL CFR!!! Petrila înscrie din mijlocul careului, min.77, după o centrare excelentă venită de la Krasniqi! 0-3!!! Schimbare la CFR, min.85: a ieșit Manea, a intrat Țîru, și el la debutul în tricoul campioanei României. Ultimele schimbări făcute de CFR, în min.88: au intrat Hoban și Maglica (la debut și el), au ieșit Cvek și Krasniqi. Istvan Kovacs pune capăt meciului de la Ovidiu, după cinci minute de prelungiri.

CFR Cluj s-a instalat, astfel, pe primul loc în clasament, cu 47 de puncte, și va juca etapa viitoare, în 30 ianuarie, în deplasare cu FC Voluntari.

Sandu Mureșan

Foto: Gazeta Sporturilor

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut