Dan Petrescu: “Pentru CFR Cluj, o victorie cu Lazio e şi egalul”

Antrenorul campioanei României CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat că liderul la zi din Liga 1 va încerca să obţină pe “Stadio Olimpico” calificarea în “16”-imile de finală ale Europa League, unde în urmă cu 11 ani, clujenii au uimit lumea fotbalului prin victoria înregistrată în faţa celor de la AS Roma. CFR nu are nevoie să se impună în meciul din această seară, contra lui Lazio Roma, ci îi este suficient şi un rezultat de egalitate, pentru a bifa matematic prezenţa în primăvara europeană.

„Rezultatele au fost peste ce ne-am aşteptat cu toţii, vorbesc aici de jucători şi antrenori. Nu ne aşteptam niciodată ca după patru meciuri să avem nouă puncte şi e clar că acum trebuie să ne dorim calificarea, nu mai putem să ne ascundem obiectivul. Avem nevoie matematic de un punct, dar să nu uităm că acest punct trebuie obţinut cu două cluburi extraordinar de mari, care au jucători şi bugete mult mai importante ca noi, dar vom încerca să luăm acest punct de la primul meci, cu Lazio, pe Olimpico, ştiind faptul că ei sunt favoriţi clari şi dacă ei fac egal nu mai au nicio şansă’’, a declarat Dan Petrescu, convins că Lazio va juca cu cea mai bună echipă: „Nu s-au calificat în Europa League ca să fie eliminaţi din grupe, eu cred că ei vor să câştige acest trofeu, pentru că dacă îl câştigă îşi asigură un loc în Champions League. Avem o misiune dificilă, dar nu imposibilă. Fotbalul de astăzi ne arată că valorile s-au mai nivelat, în sensul că nu mai există o diferenţă chiar atât de mare ca  în trecut.  Avem speranţe mari de la acest joc şi ne dorim să obţinem un rezultat pozitiv”.

Tehnicianul se plânge de programul încărcat

Dan Petrescu a făcut recurs la parcursul remarcabil al echipei sale în preliminariile Champions League şi a accentuat dificultatea luptei pe două fronturi: „Am obţinut trei victorii în Europa League, dar s-a uitat prea repede ce parcurs am avut în preliminariile Champions League. Am avut victorii cu FC Astana, cu Maccabi Tel Aviv şi cu Celtic Glasgow. Victoriile acestea sunt la fel de importante şi de mari ca şi cele din Europa League. Dacă nu aveam un lot numeros la dispoziţie era foarte greu să avem astfel de rezultate, pentru că după un meci în Europa, la trei zile jucam în campionat şi au fost partide când am schimbat toată garnitura. Niciodată nu am putut să folosesc aceeaşi echipă, în primul rând din cauza vârstei pe care o au titularii şi în al doilea rând din pricina programului aglomerat, care face ca recuperarea să fie anevoioasă”. Problema programului încărcat a fost ridicată şi la case mai mari, de germanul Jurgen Klopp, antrenorul deţinătoarei Ligii Campionilor, FC Liverpool. Neamţul a ameninţat că-şi va retrage echipa din Cupa Ligii Angliei.

Petrescu: “CFR nu e sigură de locul în play-off”

Recunoscut pentru declaraţiile “apocaliptice”, Dan Petrescu este de părere că nici echipa sa nu se poate considera sigură de prezenţa în play-off-ul Ligii 1, deşi ocupă prima poziţie a clasamentului. Acesta consideră că sunt multe echipe care pot ajunge în play-off, dar nu a nominalizat nici una. Petrescu îşi menţine părerea că înjumătăţirea punctelor constituie un dezavantaj pentru echipa care câştigă sezonul regulat, dar acest aspect face interesantă până la capăt lupta pentru titlu, întrucât diferenţele de puncte nu vor fi mari. Tehnicianul a menţionat că echipa sa a jucat deja 30 de meciuri oficiale în acest sezon, iar până la finalul anului va ajunge la 38: „La noi “inamicul” principal a fost participarea în cupele europene, pentru că a trebuit să jucăm foarte multe meciuri. Avem 30 de meciuri jucate în acest moment, iar pe 21 decembrie, când vom întâlni FC Voluntari, va fi al 38-lea al sezonului. În cariera mea de jucător aveam 40 de meciuri la finalul întregului sezon, iar acum, după cinci luni o să avem 38 de meciuri oficiale, dintre care 14 în cupele europene, foarte grele. E un parcurs extraordinar de greu, trebuie să rămânem foarte concentraţi, eu unul sunt foarte motivat şi concentrat, sper să reuşesc să transmit acest lucru jucătorilor şi celor din club, pentru că toată lumea e foarte importantă la un club care îşi doreşte să facă performanţă’’. Dan Petrescu a driblat subiectul legat de naţională şi nu a comentat numirea lui Mirel Rădoi ca selecţioner.

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie