Dan Petrescu: ”Moralul echipei a crescut după victoria de la Mediaș. Un egal nu e bun nici pentru CFR, nici pentru Rapid”

CFR Cluj și Rapid joacă duminică în Gruia, de la ora 19.55, meciul care poate decide în mare măsură prezența în play-off a giuleștenilor. Dan Petrescu, antrenorul campioanei României, spune că victoria din prelungiri din partida de la Mediaș a refăcut moralul zdruncinat al echipei sale, după seria de patru rezultate de egalitate, însă, și așa, partida de duminică se anunța una foarte echilibrată.

”Am avut și un meci amical în această săptămână, în care am vrut să-i vedem pe anumiți jucători, am avut timp să facem și mai multe antrenamente, și, în afară de Costache și Sigurjonsson, cam toată lumea e pregătită pentru meciul cu Rapid. Acum trebuie să fiu inspirat și să aleg echipa cea mai bună pentru acest joc.

În tur, a fost de departe cel mai slab joc al CFR-ului sub comanda mea, și n-am avut nicio explicație despre ce s-a întâmplat la acel meci (2-0 pentru Rapid, n.red). Din fericire, au urmat apoi zece victorii la rând, de aceea nu-mi explic ce a fost atunci. Ori au fost ei prea buni, ori noi prea slabi, ceea ce e clar e că n-am jucat nimic, și scorul a fost pe măsură.

Rapid vine acum la Cluj  în dorința de a fi în continuare în lupta pentru play-off, matematic mai au șanse, și cred că la meciul ăsta nicio echipă n-are nevoie de un rezultat de egalitate. E un meci de care pe care. Eu sunt conștient că va fi foarte-foarte greu, mai ales că vor veni și foarte mulți fani care îi vor ajuta, e ultima lor șansă. S-au întărit, lotul lor e mai numeric și mai puternic. Antrenorul lor face lucruri extraordinare, cred că nimeni nu se aștepta ca Rapidul să se bată la play-off după promovare, sincer nici eu nu mă așteptam la asta, dar iată că sunt încă în lupta pentru play-off, și ăsta e meritul antrenorului, în primul rând, unul foarte carismatic și care face o treabă excelentă.

Nu e ușor să aleg primul 11 pentru acest meci, asta îmi și doream. Avem și mulți jucători noi, nu e foarte comodă nici mișcarea asta de jucători și să-ți dorești în același timp să câștigi meci de meci. S-a văzut asta și în rezultate, și spun că e greu să mai avem forța de dinainte când marcam și nu mai primeam gol. În acest moment, statistica spune că am fost egalați de patru ori, ceea ce arată că nu mai suntem o forță, așa cum eram înainte, și asta e o problemă pe care trebuie s-o rezolv eu în primul rând, și apoi jucătorii.

La Mediaș, am dominat clar 65 de minute, am avut de toate: gol, bare, ratări mari. Dar, după golul primit, am căzut mental pur și simplu. Cei de la Gaz Metan au jucat ultimul lor meci, știau că e ultimul lor meci, au jucat cu entuziasm maxim și puteau să ne bată. După care a venit acel gol, care sper să fie startul unor meciuri pe care să le câștigăm în continuare. Moralul nostru e acum, însă, mult mai bun. dacă nu era acel gol mi-ar fi fost foarte greu să-i mai motivez pe jucători”, a declarat, sâmbătă, antrenorul CFR-ului, Dan Petrescu, la conferința de presă de dinaintea meciului cu Rapid.

”E normal să fie tensiuni, dar jucătorii își vor primi toți banii”

Dan Petrescu a recunoscut problemele financiare de la CFR Cluj, dar este sigur că nimeni din echipă nu va rămâne cu banii neluați.

Nu suntem la zi cu banii, asta e clar. E normal să fie anumite tensiuni în vestiar din această cauză. Orice echipă din lume dacă nu-și primește banii are probleme. Nu poți să te ascunzi. Indiferent ce faci ca antrenor, e clar că pierzi un pic din putere când sunt astfel de probleme, dar nu cred că ar trebui ca asta să fie o cauză pentru lipsa de rezultate, și am mai spus asta și cu alte ocazii. Până la urmă, am spus-o, și o repet, banii vor fi luați.

N-a existat un jucător, cineva din staff-ul echipei care să nu-și luat banii ce i se cuvin până la urmă, pentru că dacă nu se întâmplă asta n-ai cum să obții licența. Pe 31 martie am înțeles că e licențierea, și spun iar: jucătorii își vor primii banii, dar eu îi înțeleg, toată lumea vrea să fie plătită la zi și așa ar fi normal, dar în același timp, n-ar trebui să găsim o scuză în asta. Eu n-am soluții pentru așa ceva, eu sunt doar un antrenor, soluțiile ar trebui să le găsească alții”, a declarat Dan Petrescu.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut