Dan Petrescu mai vrea un titlu cu CFR Cluj

După săptămâni în care s-a vorbit şi s-a scris de o nouă posibilă despărţire a lui Dan Petrescu de campioana României CFR Cluj, cel mai în vogă tehnician român al momentului a luat decizia de a continua în Gruia, cu toate că nu a dus lipsă de oferte, unele chiar din Anglia, ţara unde în mai multe rânduri a mărturisit că doreşte să antreneze şi unde ca jucător s-a simţit cel mai bine, ştiut fiind faptul că “Bursucul” a evolat la cel mai înalt nivel, respectiv la Chelsea Londra, alături de care a câştigat Cupa Angliei, Cupa Cupelor şi Supercupa Europei.

Acuzat că vânează bani, acceptând să antreneze tocmai în campionatul Chinei, Dan Petrescu s-a hotărât să continue în Gruia, punând astfel capăt zvonurilor privind divorţul de feroviari. Vestea prelungirii contractului cu CFR Cluj a fost confirmată inclusiv de site-ul oficial al grupării ardelene. Noua înţelegere este valabilă până în vara anului 2022, potrivit sursei. „Veste excelentă pentru familia CFR-istă la începutul anului 2020! Clubul CFR 1907 Cluj anunţă faptul că antrenorul Dan Petrescu şi-a prelungit contractul cu echipa noastră!

Astfel, tehnicianul care a contribuit la câştigarea ultimelor două titluri de campioană ale CFR-ului şi la parcursul extraordinar din competiţiile europene din acest sezon, încununat cu o calificare fantastică în primăvara europeană, a semnat o nouă înţelegere cu clubul nostru, valabilă până în vara anului 2022’’, se arată în comunicat. Dan Petrescu are şanse foarte mari de a câştigat pentru a patra oară Liga 1, respectiv pentru a treia oară din postura de antrenor al CFR-ului. Gruparea din Gruia este creditată cu prima şansă, mai cu seamă că iernează pe prima treaptă a clasamentului. Vestea că Dan Petrescu şi-a prelungit angajamentul cu CFR nu a fost bine primită de către principala contracandidată a clujenilor la titlu, FCSB. Cu Dan Petrescu la timonă, CFR Cluj a pus România pe harta europeană a fotbalului, unde nu s-a văzut în ultimii doi ani, calificând echipa în “16”-imile Europa League dintr-o grupă infernală, cu Celtic Glasgow, Lazio Roma şi Stade Rennes, formaţii de calibru, reprezentând campionate net superioare celui românesc. După cum bine se ştie, CFR Cluj se va bate pentru un loc în “optimile” Europa League cu o specialistă a competiţiei, pe care a câştigat-o de cinci ori, ceea ce constituie un record, respectiv FC Sevilla, un nume de speriat numai pentru că activează în “Primera Division”, campionat care, cu mici excepţii, a dominat competiţiile europene inter-cluburi în ultimul deceniu. Prima manşă a întâlnirii CFR Cluj – FC Sevilla va avea loc în Gruia, pe 20 februarie, returul fiind programat o săptămână mai târziu, pe celebrul stadion “Ramon Sanchez Piszjuan”, de care se leagă cel mai important rezultat înregistrat de fotbalul românesc la nivel de club, câştigarea, de către Steaua Bucureşti, a Cupei Campionilor Europeni în sezonul 1986.

Liga 1 se reia la începutul lui februarie

Liderul Ligii I va juca în prima etapă din 2020 (a 23-a a sezonului regulat) cu FCSB, acasă, în data de 2 februarie. În vreme ce Dan Petrescu merge pe continuitate, prelungindu-şi anagajamentul cu CFR Cluj, Victor Piţurcă tocmai şi-a reziliat contractul cu Universitatea Craiova, semnat la începutul lunii septembrie. „Clubul Universitatea Craiova şi antrenorul principal au hotărât de comun acord rezilierea contractului la cererea domnului Victor Piţurcă. Această cerere a fost fundamentată de domnia sa prin prisma faptului că dorinţa de a câştiga campionatul nu a fost susţinută de către club. Îi dorim mult succes!”, se precizează în comunicatul dat publicităţii de gruparea alb-albastră. În vârstă de 63 de ani, Victor Piţurcă a debutat ca antrenor în 1992, când a preluat formaţia Steaua Bucureşti, pe care a mai condus-o ulterior în trei rânduri. El a mai antrenat Universitatea Craiova de două ori, prima reprezentativă a României de trei ori, selecţionata de tineret o dată şi formaţia saudită Al Ittihad Jeddah în două rânduri.

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie