Dan Petrescu: ”Înjumătățirea punctelor este cea mai mare prostie din istoria fotbalului!”

CFR Cluj joacă, sâmbătă, prima partidă din play-offul actualei ediții de campionat, contra celor de la FC Voluntari, ocupanta locului șase la finalul sezonului regulat. Antrenorul Dan Petrescu spune că echipa sa va avea un meci greu, dar că cea mai mare problemă a acestui play-off o reprezintă înjumătățirea punctelor, pe care o cataloghează drept ”cea mai mare prostie din istoria fotbalului.

”Orice echipă care joacă acasă la CFR Cluj, sau împotriva lui CFR, este motivată, mai ales când joacă în playoff. Din momentul ăsta, victoriile chiar valorează trei puncte, și nu un punct și jumătate ca și până acum, iar cei de la Voluntari vor veni aici să scoată maxim de la acest  meci.

E clar, am mai spus-o, presiunea e numai și numai la CFR Cluj în acest moment. V-am spus, acest final de campionat este creat fals, n-ai cum să iei puncte și să pretinzi că este un campionat corect. Nu poți să ștergi tot, poți să ai o formă proastă, se poate întâmpla ca echipa să intre într0o pasă neagră. Și Real Madrid mai intră într-o astfel de pasă, dar pe total, la final, câștigă. Și CFR câștigă, dar dacă s-ar întâmpla să avem o pasă neagră, nu ar fi normal și corect. E posibil orice începând de la meciul cu Voluntariul, pentru că ei arată excelent. La meciul cu FCSB dacă marcau în minutul 86 câștigau, așa au primit gol de la 30 de metri în al patrulea minut de prelungiri. Noi i-am bătut de două ori cu 1-0, deci statistica spune că va fi foarte greu, și așa va fi foarte greu cu toate echipele. Dar, per total, noi vom avea cele mai multe puncte, asta e clar, dar din cauza înjumătățirii care este în opinia mea, cea mai mare prostie din istoria fotbalului! Noi acuma ne jucăm campionatul pe viață și pe moarte.

Îi cunoaștem foarte bine pe cei de la Voluntari, ei pe noi, jucătorii vor face diferența pe teren, și sper să fie cei de la CFR care o vor face. Atât ei, cât și cei de la FC Argeș, au făcut ceva unic pentru cluburile lor, ajungerea în playoff, , mai mult, cei de la Voluntari au cam stat tot anul pe locul III, au șanse să ajungă în finala Cupei și chiar să o câștige. Nu mai au presiune decât să joace fotbal.

De când e Dan Petrescu la CFR, de fiecare dată în ziua meciului apare un articol cu scandal la CFR, așa cum e și acum cu Debeljuh. Ce supărare la Debeljuh, că a dat trei goluri în ultimul meci? Da, e foarte ”supărat” din cauza asta! Să mai dea trei goluri pe meci și tot ”scandal” să fie!

În ce-l privește pe Bălgrădean, dacă echipa merge bine e greu să faci schimbări. El se antrenează bine, și este posibil să apere chiar în acest meci, încă n-am decis echipa care va intra. dacă nu se va întâmpla mâine, va apăra la meciul următor. Bălgrădean este o soluție viabilă oricând, un portar excelent care și-a făcut treaba la noi.

I-am recuperat pe cei accidentați, și Sigurjonsson și Costache, dar nu știu dacă sunt la nivelul dorit, o să joace și la echipa a doua, le dăm meciuri, să fie în formă”, a declarat Dan petrescu la conferința de presă de dinaintea debutului în play-off.

Partida se va desfășura în Gruia, pe stadionul ”Dr.Constantin Rădulescu”, de la ora 20.30.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut