Dan Petrescu, îngrijorat înainte de meciul de la Craiova: ”Burcă să dea gol și pentru noi”

CFR Cluj joacă, duminică, la Craiova, cu CS Universitatea, în etapa a doua a play-off-ului SuperLigii, iar Dan Petrescu este îngrijorat că nu se va putea baza pe mai mulți jucători la această partidă.

”Din păcate, veștile nu sunt așa de bune. Nici astăzi n-am reușit să antrenez toată echipa. Janga și Yeboah au avut un parcurs incredibil să ajungă la Cluj și n-am reușit să-i scoatem la antrenament. Camora este în continuare accidentat, n-a făcut niciun antrenament, Boateng s-a accidentat la meciul amical cu Sibiul. Deci căpitanul echipei și cel mai bun jucător al echipei sigur nu vor juca la Craiova, și mai sunt și alți jucători cu accidentări mai mici, dar sperăm să-I recuperăm până la ora meciului. Bălgrădean este bine după accidentarea din meciul cu Hermannstadt, s-a antrenat, nu are nimic.

E clar că nu putem pregăti meciul așa cum mi-aș dori eu, mi-aș dori să pregătesc altfel un meci de fotbal, nu cum îl pregătim pe acesta cu jucători accidentați, drumuri lungi și moralul nu atât de bun după ultimele rezultate, mai ales cel cu Rapid.

Manea și Burcă au venit cu un moral foarte buni de la naționala de seniori, mai ales Burcă, care a și marcat primul gol acolo, m-am bucurat mult pentru el. E un jucător constant, a jucat mereu la națională, a meritat și golul, sper să marcheze și la noi și să aibă aceleași evoluții și el și Manea, pentru că au jucat foarte bine. Burcă e însă singurul fundaș de la noi care încă n-a dat gol pentru CFR, să dea și pentru noi!

Chiar și Bîrligea și Petrila la meciul cu Germania au făcut un meci bun, ținând cont că Germania este campioana europeană en-titre. Yeboah s-a calificat mai departe, a debutat și el la naționala Ghanei. Singurul Janga, care știți și voi, drum lung și șapte goluri (Argentina – Curacao 7-0, hattrick Messi, n.red), n-a fost ușor pentru el. Chiar i-am spus și eu, măcar un tricoul al lui Messi, sau mingea cu care a dat golurile, trebuia să le ia, să rămână și el cu ceva. Mi-a spus că n-a avut loc, că erau mulți înaintea lui.

Și cei de la Craiova au avut câțiva jucători la echipa națională, dar parcă nu așa mulți ca și noi, cred că au putut să pregătească acest meci mai bine, au avut mulți jucători la dispoziție. Pe teren propriu, în acest sezon, au pierdut doar două meciuri, cu cealaltă Craiova și unul cu Rapid, deci suntem conștienți de importanța și greutatea meciului. Sâmbătă sper să fie un antrenament în care să-i am pe toți cei care vor merge la Craiova, pentru că nu toată lumea va face deplasarea.

Ivan e golgheterul echipei în ultimii ani nu doar anul acesta, sută la sută e cel mai periculos și cel mai bun jucător al lor. Este și într-o formă foarte bună în campionat, clar e cel mai important jucător al lor, dar mai sunt vreo 7-8 jucători de mare nivel, și trebuie să avem grijă și la ei, la Bairam, și la Markovic, și la Koljic care și-a revenit, Câmpanu… Au foarte mulți jucători foarte buni de atac, și cei doi închizători, Mateiu și Screciu, parcă au găsit cea mai bună formulă cu ei, sunt într-o formă excelentă și aduc echilibru echipei. De aceea, în ultimul timp, Craiova are rezultate pozitive.

”N-am semnat prelungirea contractului”

N-am semnat prelungirea cu CFR Cluj, deocamdată ne concentrăm pe acest campionat, apoi vedem ce va fi în continuare. Oricum am contract până în 2024, nu cred că e grabă. Dacă terminam contractul acum în vară acum trebuia să negociem, dar așa n-are rost să ne grăbim. Am vorbit puțin cu patronul echipei, dar nimic concret. Nare rost să discutăm acuma , trebuie să ne concentrăm la acest meci, care e cel mai important. Dar la fotbal, știți și voi, se schimbă multe rapid. Dacă cineva credea că antrenorul lui Bayern va fi demis, dacă mie-mi spunea asta cineva, spuneam că n-are cum să se întâmple așa ceva. În primul rând, Bayern este un club foarte serios, cu antrenorul lor a scos PSG, sunt la un punct de Dortmund. Deci, se pot întâmpla multe în fotbal, așa că n-are rost acum să vorbim dacă am semnat sau nu prelungirea. Dacă semnam, vă spuneam. Să vedem dacă patronul va mai fi mulțumit dacă nu luăm campionatul, o sa-l întrebăm atunci, să vedem ce va fi la vară, că ne-am obișnuit să câștigăm campionatul. Dacă nu se va întâmpla asta, vedem ce va fi. Eu zic că va fi bine să câștigăm măcar Cupa României, dacă nu campionatul, ca să avem un culoar bun în Europa. E posibil orice anul acesta în campionat, toată lumea e de acord, nu doar eu spun asta. Din cele cinci echipe, pentru că Sepsi este ieșită din lupta pentru titlu, oricare dintre ele poate să câștige campionatul, pentru că există echilibru valoric, asta e clar, se și vede. Și echipele care au mai puțini jucători accidentați, mai mult noroc, pot să câștige. E VAR-ul apoi, dacă era invers decizia din minutul 94 cu Rapid acum vorbeam altfel, deci trebuie și micile astea detalii să fie cu tine”, a declarat Dan Petrescu, vineri, la conferința de presă de dinaintea partidei de la Craiova.

”Eu nu știu ce e ăla joc frumos!”

Antrenorul campioanei României a comentat și ultimele rezultate ale echipei naționale, declarându-se fericit că echipa a strâns șase puncte din cele două partide cu Kosovo și Belarus.

„Important e că am luat 6 puncte. Merită felicitări și antrenorul, și jucătorii. Eu nu știu, și n-am știut niciodată ce e ăla joc frumos, contează punctele. Eu mă uit la tabelă și văd că am câștigat, e tot ce contează.

Kosovo, în opinia mea, are jucători individual mai buni decât românii. Joacă la echipe mai bine cotate și au făcut egal acasă cu Andorra. Dacă noi făceam egal acasă cu Andorra, vă dați seama ce era.

Pe mine nu mă surprindea! În fotbalul de azi e posibil orice, oricând. Unii își dau cu părerea pentru că n-au mai stat în fenomen, dar nu sunt atât de slabi. Uitați-vă unde joacă jucătorii lui Kosovo, la Lille, Olympiakos. Și nu i-au bătut.

Înaintea lui Krasniqi, la Kosovo, joacă unul de la Galatasaray și unul de la Olympiakos. Ăia au salarii un milion, două de euro. I-a ales pe ei, normal.

România a făcut 6 puncte foarte importante. Prea puțin se vorbește pozitiv. Ar trebui încurajați toți, inclusiv selecționerul. Suntem pe primul loc și nu e bine? Hai, mai mult entuziasm!”, a mai spus Dan Petrescu.

Partida dintre CS Universitatea Craiova și CFR se joacă duminică, de la ora 21.00.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut