Dan Petrescu, despre moartea legendarului Gianluca Vialli: ”Am fost de nedespărţit. Era fantastic şi ca fotbalist, şi ca antrenor”

Dan Petrescu, antrenorul CFR-ului a fost afectat și el de decesul fostului mare fotbalist italian Gianluca Vialli, în urma unui cancer de pancreas de care acesta suferea încă din 2017.

”E foarte trist, dar era de aşteptat. La fel ca şi Mihajlovic, a luptat, dar şansele lui erau mici. Vârstă prea mică, mai ales că el era un profesionist, nu a făcut excese în viaţă. Era fantastic şi ca fotbalist, şi ca antrenor.

El din 2017 avea boala, dar eu nu am ştiut. Nu a spus la nimeni. Când ne-am întâlnit ultima oară nu mi s-a părut că avea ceva. Dar mi-a spus că nu mai poate să facă meseria de antrenor, că era prea mult stres. Asta a fost ultima dată când ne-am văzut.

Când a venit la Chelsea ca jucător, primul lucru… ne-am împrietenit. El cu mine s-a împrietenit. Am fost de nedespărţit până a devenit antrenor. Mi s-a părut un om extraordinar şi s-a dus prea repede.

Îmi pare rău, acum la început de an. Vedem acum ce se va întâmpla. Sunt convins că vor fi meciuri care se vor juca în memoria lui şi la care vreau să mă duc. A fost un prieten adevărat şi un antrenor excelent!

Eu am învăţat foarte multe de la el. Profesionalismul lui, felul în care lucrează cu atacanţii, cum se impunea. El venea la antrenamente cu maşina şi conducea şoferul lui. Când l-am întrebat de ce, mi-a spus ca să nu obosească.

Zicea că preferă să aibă şofer şi să fie în condiţii bune mereu. Bea doar o bere pe săptămână, după meci. Spunea că mai mult de o bere nu a băut niciodată pe săptămână, era maximum. Talent nu avea aşa mare, dar profesionalismul lui era fantastic.

Din păcate s-a dus prea repede… şi el, şi Pele. E o perioadă foarte grea. Se întâmplă prea multe. Şi Mihajlovic la fel. Parcă prea mulţi oameni din fotbal. Vialli va rămâne o legendă a fotbalului”, a spus antrenorul campioanei României.

Dan Petrescu și Gianluca Vialli au fost colegi la clubul londonez Chelsea, iar în perioada 1998-2000, italianul i-a fost chiar antrenor actualului tehnician de pe banca CFR-ului.

Sandu Mureșan

 

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut