Dan Petrescu, despărțire amiabilă de CFR Cluj

Antrenorul Dan Petrescu a declarat, luni, într-o conferinţă de presă online organizată după rezilierea contractului cu echipa de fotbal CFR Cluj, că în acest moment pentru el, club şi jucători cel mai bine este este ca fiecare să meargă pe drumul lui.

„Vreau să opresc toate speculaţiile şi să spun că am făcut împreună cu clubul rezilierea contractului pe cale amiabilă. Deci nici nu am fost demis, nici nu mi-am dat demisia. Cred că e mai bine pentru club, pentru jucători, pentru mine ca în acest moment fiecare să meargă pe drumul lui. Aş vrea să mulţumesc clubului CFR Cluj pentru aceşti trei ani minunaţi petrecuţi împreună. Sunt mândru şi fericit de tot ce am făcut aici în aceşti trei ani. Mulţumesc patronului clubului CFR care a avut încredere în mine şi m-a ajutat în toate momentele, indiferent care au fost ele, bune sau rele. Mulţumesc tuturor jucătorilor, au fost minunaţi în aceşti trei ani, pentru că se ştie că eu sunt antrenor mai dificil, iar ei au reuşit să mă suporte atât de mult. Şi nu în ultimul rând mulţumesc fanilor echipei CFR Cluj, care au crezut şi m-au ajutat în aceşti trei ani fantastici”, a spus tehnicianul.

„Urez succes echipei în campionat şi sper să se califice mai departe în Europa League. Viaţa merge înainte, eu plec cu capul sus de la Cluj şi într-o zi sper să mă întorc să antrenez aici, de ce nu. În viaţa de antrenor încă sunt tânăr, cred că mai pot să activez mulţi ani de acum încolo”, a adăugat antrenorul.

Dan Petrescu, despre care presa de specialitate a afirmat că are oferte de la cluburile Al Nasr (Arabia Saudită) şi Celtic Glasgow (Scoţia), a menţionat că îşi doreşte o vacanţă în perioada următoare.

„În momentul ăsta îmi doresc o mini vacanţă. În acelaşi timp, sunt un antrenor liber, iar dacă apare o ofertă de nerefuzat mâine, la cum mă cunosc eu pe mine e posibil să o accept. Dar cel mai important e să mă liniştesc şi să mă gândesc şi la mine. În această perioadă cred că am dat mai mult clubului decât mie şi familiei. Nici în pandemie n-am plecat din Cluj, am stat tot timpul aici, de aceea cred că merit şi eu o vacanţă”, a explicat el.

Clubul de fotbal CFR Cluj a anunţat, luni, într-un comunicat de presă publicat pe site-ul său oficial, rezilierea contractului cu antrenorul principal Dan Petrescu, aflat în funcţie din 22 martie 2019.

„În cursul zilei de astăzi (n.r. – luni), clubul CFR 1907 Cluj şi Dan Petrescu au ajuns la un acord privind rezilierea amiabilă a contractului. Dorim să îi mulţumim pentru toate performanţele realizate împreună în aceşti trei ani. Mulţumim, Dan Petrescu şi multă baftă mai departe în carieră”, se menţionează pe site-ul campioanei en titre a României.

Despărţirea de tehnician vine la doar o zi după ce formaţia ardeleană a fost eliminată din Cupa României de CSM Poli Iaşi, scor 1-0, în şaisprezecimile competiţiei. Aceasta a a fost a treia înfrângere consecutivă pentru CFR în toate competiţii. În ultimele sale şapte partide, CFR are o singură victorie, cinci înfrângeri şi un egal.

În campionatul Ligii I, CFR Cluj ocupă poziţia a treia în clasament, după 11 etape disputate, la 6 puncte în spatele liderului FCSB.

În vârstă de 52 de ani, Dan Petrescu este cel mai titrat antrenor din istoria grupării CFR Cluj, cu trei titluri consecutive câştigate, 2017/2018, 2018/2019 şi 2019/2020.

El a condus formaţia clujeană în două mandate, 10 iunie 2017 – 5 iunie 2018 şi 22 martie 2019 – 30 noiembrie 2020.

Conform informaţiilor vehiculate în mass-media, în locul lui Dan Petrescu ar putea fi instalat Adrian Mutu, în prezent selecţioner al echipei naţionale de tineret a României.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut