Dan Petrescu: ”Cu Sepsi vom avea un meci mai greu decât cel cu Rapid”

Antrenorului din Gruia i-a trecut supărarea de după meciul cu Rapid din etapa precedentă, și speră ca echipa sa să nu mai treacă prin perioada proastă din a doua repriză a partidei cu giuleștenii.

”A trecut ceva timp de atunci, nu puteam să rămân la fel de supărat. Urmează alt meci, trebuie să ne concentrăm la meciul cu Sepsi. Știm că va fi foarte greu. De când a venit domnul Bergodi au patru victorii și două egaluri, joacă foarte bine, câștigă meciuri. Au bătut Farul și Craiova,  au făcut 0-0 cu FCSB, poate meritau mai mult. Acasă sunt foarte buni, în deplasare au avut probleme. Sepsi are un antrenor pe care, sincer, îl stimez foarte mult, și n-o spun doar de complezență. Pe oriunde a fost în România și-a făcut treaba, e un gentlemen, nu a intrat în polemici, n-a creat probleme ca unii antrenori din România care își dau cu părerea, și-a văzut de viața lui. Căpitan al lui Lazio, un fost mare jucător, și un actual mare antrenor, și pentru asta în respect foarte mult.

Suntem conștienți de greutatea meciului și sunt convins că va fi mai greu pentru noi decât în meciul cu Rapid. Cu Rapid am jucat prost treizeci de minute, acum sper să n-o facem mai mult de două-trei minute, și să fim mai constanți în evoluția noastră.

Avem probleme în lot, dar mici, sunt trei jucători care nu vor face deplasarea. Costache e în continuare accidentat, la fel Sigurjonsson, iar Omrani a răcit. Sigurjonsson s-a tratat trei săptămâni, a venit, a făcut un antrenament, acum e iar indisponibil de două zile. Nu știu ce se întîmplă, cu tendonul nu e așa ușor, e o problemă gravă. Trebuie să vedem ce se va întâmpla cu el, pentru că noi avem de jucători care joacă fotbal, nu care stau în sala medicală.

Despre Djugandzic vă spun că pentru el a fost o perioadă foarte grea din viața lui, o problemă personală gravă, l-a afectat foarte mult. A început să se antreneze și sperăm că, dacă va juca, va reuși să uite ce s-a întâmplat și să se concentreze acum pe ce are de făcut la CFR Cluj, pentru că el e un băiat serios, profesionist, și care își dorește să ajute clubul”, a declarat Dan Petrescu, la conferința de presă de dinaintea partidei cu Sepsi.

Antrenorul campioanei României mai spune că războiul declanșat de Rusia în Ucraina l-a lăsat fără glas, și a declarat că speră ca acest conflict să se încheie cât mai curând.

”Sunt șocat, nu mă așteptam în era noastră să înceapă vreun război, dacă mi-ar fi asta cine înainte n-aș fi crezut. De altfel, nici n-am crezut până în ultima clipă că am să discut chestii politice, dar, sincer, nu e bine deloc pentru lume, și sper din tot sufletul să se termine cât mai repede și să fie pace. Pacea e cel mai important lucru pe pământ, mai importantă decât fotbalul, decât orice altceva”, a declarat Dan Petrescu.

Partida din etapa a 28-a a Ligii I dintre Sepsi și CFR se va disputa astăzi la Sfântu Gheorghe , cu începere de la ora 17,30.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut