Dan Petrescu, CFR Cluj: ”Peste trei zile ne trezim fără goluri marcate și cu jumătate din puncte. E in-cre-di-bil!”

CFR Cluj joacă duminică în Gruia, de la ora 17.30, ultima partidă a sezonului regulat împotriva celor de la Dinamo București, iar Dan Petrescu spune că este nemulțumit că prinde echipa oaspete într-un moment bun. Cu toate acestea, antrenorul campioanei României a declarat, la conferința de presă de sâmbătă, că pentru cei de la Dinamo ar fi un miracol să câștige în Gruia.

După ce a anunțat posibila revenire în lot a lui Bilel Omrani, Dan Petrescu și-a vărsat nervii, din nou, pe felul în care se va desfășura playoff-ul, acolo unde echipele pornesc cu jumătate din punctele acumulate până în prezent, și cu cifra zero în dreptul golurilor.

”Dinamo e Dinamo, indiferent de ce probleme are. Au avut puțin noroc în ultimul timp pentru că Mediașul a fost depunctată, Clinceniul a pierdut aproape toți jucătorii, și acum, în aceste condiții, e posibil să se salveze de la retrogradare. Ceea ce este clar e că noi avem doar de pierdut din acest meci. O victorie ar fi văzută ca un lucru normal de toată lumea, dacă va fi un egal ar fi fantastic perntru Dinamo, iar o victorie a lor ar fi un miracol. Sunt conștient cât de greu va fi acest meci, sper și jucătorii să fie la fel, iar cei toți cei din club să înțeleagă că jucăm cu Dinamo București. În ultimele patru meci au jucat foarte bine, au un alt spirit la echipă. Îi prindem într-un moment bun, care n-aș fi vrut să se întâmple acum.

Nu vor fi schimbări majore în lot. Poate Omrani, dacă se va antrena bine azi, să reintre în lot, dar în niciun caz nu va fi titular cu Dinamo. Eu mi-aș dori să rămână la echipă și să continuăm împreună. Rămâne să vedem dacă putem face acest lucru.

Acum avem 14 puncte în față celor de la FCSB, dar peste trei zile ne vom trezi cu toții la o realitate care există doar în România, din păcate. Nu știu când vor fi schimbate la noi aceste reguli, am înțeles că și campionatul următor va fi la fel, ceea ce mi se pare incredibil. Degeaba muncim așa, avem 14 puncte în față, dar de fapt avem doar 7. Mi se pare incredibil ca peste trei zile să nu mai am goluri marcate, și să am nu știu câte puncte. Asta este in-cre-di-bil!

Am auzit că se retrage Astra, la Gaz Metan sunt probleme, la Clinceni la fel. Eu spun mereu: dacă n-avem bani, de ce avem pretenții? Noi n-avem în România bani la fotbal, dar tot timpul avem pretenții foarte mari. Mai spuneți-mi un campionat din Europa din Liga I unde se retrag echipe, vă rog frumos. Și, dacă găsiți, să mă sunați. Nu e o realitate frumoasă, în opinia mea, din păcate”, a spus Dan Petrescu înaintea partidei cu Dinamo.

Sandu Mureșan

 

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut