Dan Petrescu, Cetăţean de Onoare al Judeţului Cluj

Fostul internaţional Dan Petrescu, până de curând antrenor al echipei de fotbal CFR Cluj, a primit, marţi, în cadrul unei ceremonii, titlul de Cetăţean de Onoare al Judeţului Cluj – „Clujean de Onoare”, din partea Consiliului Judeţean (CJ) Cluj. Fostul tehnician al campioanei României a declarat că nu exclude o întoarcere în Gruia, unde s-a simțit foarte bine.

„Este un moment special din viaţa mea. Rar mi s-a întâmplat să fiu atât de emoţionat, dar sunt onorat să mă aflu aici. În afara succeselor pe care le-am avut pe teren împreună cu jucătorii, poate succesele cele mai mari au fost în afara terenului, unde am cunoscut nişte oameni fantastici. Mă gândesc la persoanele care au stat lângă mine şi la bine, şi la rău – domnii Ioan Rus, Cristi Panin, Neluţu Sabău, Emil Boc -, care m-au încurajat când eram în spital cu coronavirus. Nu în ultimul rând, Îi mulțumesc domnului Alin Tişe, care s-a gândit la mine să-mi înmâneze această diplomă de cetăţean de onoare”, a declarat Dan Petrescu, vizibil emoționat. Dan Petrescu a amprentat istoria recentă a CFR-ului, câștigând cu echipa din Gruia trei titluri consecutive de campion al României, la care se adaugă o serie de rezultate remarcabile în cupele europene. Sub bagheta lui Dan Petrescu, CFR a devenit nu doar cea mai bună echipă din fotbalul românesc în ultimii ani, dar și cea care a pus România pe harta fotbalului continental.

Dan Petrescu a mărturisit că distincția pe care a primit-o marți este la fel de importantă ca oricare din cele trei titluri câștigate cu CFR: „Acest premiu este foarte important pentru mine. Sunt mândru că am lucrat pentru CFR Cluj, de la conducător până la masori. Fără ei, nu aş fi obţinut acest trofeu. Într-o zi, sper să mă întorc aici!”, a mai spus Dan Petrescu.

La eveniment a fost prezent și cel mai bun produs al fotbalului clujean, Ioan Ovidiu Sabău, pe care mulți l-au inclus în „Generația de Aur” a României. Discursul laudativ din cadrul ceremoniei a fost susţinut de fostul internaţional Ioan Ovidiu Sabău. „Când spui Dan Petrescu, te gândeşti la unul dintre cei mai mari fundaşi dreapta pe care i-a avut fotbalul românesc. Spusele mele sunt confirmate de realizările sale deosebite: aproximativ 100 de prezenţe în tricoul naţionalei de fotbal a României şi 12 goluri; 5 ani petrecuţi în tricoul lui Chelsea Londra, alături de care a cucerit Supercupa Europei, Cupa Angliei şi Cupa Cupelor. Fanii echipei engleze l-au poreclit ‘Super Dan’. Îl cunosc pe Dan de 35 de ani, s-a legat o prietenie frumoasă, o relaţie de respect”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău.

La finalul ceremoniei, Dan Petrescu a lăsat câteva gânduri în Cartea de Onoare a judeţului. CFR Cluj a anunţat pe 30 noiembrie rezilierea contractului cu antrenorul principal Dan Petrescu, aflat în funcţie din 22 martie 2019. În vârstă de 52 de ani, Dan Petrescu este cel mai titrat antrenor din istoria grupării CFR Cluj, cu trei titluri consecutive câştigate, 2017/2018, 2018/2019 şi 2019/2020.

El a condus formaţia clujeană în două mandate, 10 iunie 2017 – 5 iunie 2018 şi 22 martie 2019 – 30 noiembrie 2020. Recent, el a fost înlocuit cu Edi Iordănescu, cel căruia îi revine dificila misiune de a califica gruparea din Gruia în primăvara europeană. Vis care poate deveni realitate joi, la finalul meciului cu elvețienii de la Young Boys Berna. Iordănescu a primit încurajări din partea lui Dan Petrescu: ”Edi este unul din antrenorii de calitate pe care îi are fotbalul românesc și are toate atuu-rile de a ține CFR-ul la un nivel ridicat. Îi doresc succes în meciul de joi și sper sincer ca CFR să se califice”, a spus Petrescu.

 

Cristian FOCȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut