Daea: Autorităţile sanitar-veterinare pot gestiona vînzarea mielior de către fermieri

Ministrul Agriculturii, Petre Daea a afirmat, joi, la Cluj-Napoca, că autorităţile sanitar-veterinare şi cele locale vor lua măsurile necesare pentru ca fermierii să poată valorifica carnea de miel în perioada de dinaintea sărbătorilor pascale.

„Acum este acest necaz în ţară, care a avut un vârf foarte ridicat (al pestei porcine – n.red.)… În ţară mai sunt încă zone care sunt sub restricţie. (….) Direcţiile sanitar-veterinare şi cele agricole, în înţelegere deplină cu autorităţile – prefecturile şi primarii – pot gestiona într-o linişte deplină acest moment formidabil pentru ţară. Fiecare om doreşte să sacrifice un miel, fiecare om vrea să mănânce o bucată de carne de miel sau o ciorbă, aşa cum este tradiţia şi cum există acest sentiment al respectului faţă de munca oamenilor, ştiindu-se că ei acum caută valorificare. Dacă nici acum nu vând mieii, atunci când îi mai vând, dacă nu la Paşti. De aceea, măsurile sunt, pentru fiecare loc în parte, pentru fiecare direcţie sanitar-veterinară în parte, să se pună de acord cu primăriile pentru a stabili locurile de comercializare a animalelor respective, pentru a da linişte acestui moment”, a spus Daea, prezent joi la târgul Agraria, deschis în comuna Jucu.
Petre Daea a vizitat, alături de ambasadorul Israelului, David Saranga, şi de oficialităţi locale târgul Agraria, care împlineşte 25 de ani, şi unde sunt prezenţi peste 300 de expozanţi din ţară şi străinătate.

Articole din aceeasi categorie