Cursurile școlare au început în condiții bune, la Gherla

Gherla este un oraș mic, dar luni dimineață traficul rutier pe străzile orașului a fost mult mai mare. Reînceperea cursurilor școlare a dat multe bătăi de cap și polițiștilor, care la începutul acestei săptămâni și-au ocupat din nou locurile în fața unităților de învățămînt de pe raza localității.

De astă dată nu au mai avut probleme, fiindcă municipiul Gherla se află în scenariul galben, ceea ce înseamnă că în sălile de clasă sunt prezenți preșcolarii celor 6 grădinițe, elevii claselor primare 0-IV, cei din  clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a (ne referim aici la elevii Școlii Postliceale „Henri Coandă”). Ceilalți elevi din oraș vor face în continuare cursuri online.

De la viceprimarul municipiului Gherla, Paul Măhălean, am aflat că toate grădinițele și școlile au fost pregătite din timp în vederea începerii cursurilor și peste tot sunt asigurate măștile de protecție și dezinfectantele, de asemenea spațiile școlare au fost igienizate.

Chiar dacă elevii mici au intrat la clasă, în cadrul Liceului Teoretic în Limba Maghiară „Kemény Zsigmond”, de pe strada Fermei, în sala de sport funcționează în continuare Centrul de vaccinare, care nu deranjează deloc procesul de învățământ.

În condiții bune a început semestrul II și în cadrul celorlalte unități de învățămînt din municipiu, Liceul Teoretic „Ana Ipătescu”, Liceul Teoretic „Petru Maior”, Liceul Tehnologic și Școala Gimnazială nr. 1. Elevii din cele trei sate componente ale municipiului Gherla – Hășdate, Silivaș și Băița – au ajuns la timp în sălile de clasă cu microbuzul-școală care îi transportă zi de zi în oraș.

În prima zi de școală, la Gherla au fost respectate regulile de igienă sanitară și distanțarea socială atât în curte, cât și în sălile de clasă. Poliția Locală supraveghează, în afara școlilor, menținerea ordinii și disciplinei, dar și situația parcărilor de mașini, mai ales la orele dimineții și la amiază, la ieșirea copiilor de la cursuri.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut