Cursuri online şi concurs de construit roboţi

Banca Comercială Română (BCR) şi Nextlab.Tech lansează platforma online Nextlab.Tech, pentru învățarea informaticii și roboticii, ca parte a programului Romania Tech Nation, dar şi un concurs dotat cu kit-uri gratuite pentru construit roboţi.

Pe platformă, elevii pot beneficia de resurse de învățare și webinarii prin YouTube, precum și de un asistent de învățare bazat pe inteligență artificială.

Platforma găzduiește şi un concurs național de robotică, care se adresează elevilor între 8 și 16 ani. În concurs se pot înscrie profesori de informatică, matematică, fizică, chimie sau altă disciplină, dar şi învățătorii și cadrele didactice de la ciclul primar. Elevii care nu reușesc să identifice o echipă coordonată de un profesor în școala în care învață, se pot înscrie individual. Concursul este organizat în două faze: prima se desfășoară online, cu roboți virtuali, iar cea de-a a doua presupune construirea unor roboți fizici, bazați pe platforma ARDUINO. Trecerea din prima fază în cea de a doua se face pe baza unui test transdisciplinar susținut pe platformă în intervalul 15-30 aprilie. În urma rezultatelor de la test și a unui eseu motivațional, vor fi selectați beneficiarii celor 500 de kituri gratuite oferite de BCR.

Există doi roboți de concurs: MIRO și TECNICUS. MIRO e mai simplu și poate fi asamblat și de elevii mai mici, iar TECNICUS este destinat elevilor cu înclinații tehnice și liceelor tehnologice. Există trei probe de concurs: LINE FOLLOWER BASIC, LINE FOLLOWER ADVANCED și SUMO.

Faza finală se va susține între 21-22 noiembrie la Romexpo, București. Pentru a ajuta profesorii și elevii să construiască și să programeze roboții de concurs, organizatorii se vor deplasa în 200 de puncte de roboajutor.

Concursul este organizat de Asociația “Clubul Informaticii Economice – CyberKnowledgeClub” (CKC) fondată de cadre didactice ale Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, ASE București. BCR este sponsor principal la nivel național al acestui program. Sprijinul logistic este oferit de start-up-ul Nextlab.tech. Mediul de business este încurajat să se alăture acțiunii pentru a mări numărul elevilor care vor beneficia de un kit gratuit. Informaţii suplimentare sunt disponibile pe site-ul https://nextlab.tech/.

Articole din aceeasi categorie