Cursuri gratuite de calificare

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza, în august, 114 programe de formare profesională pentru 1.707 persoane care pot beneficia de servicii de formare profesională gratuite, trei dintre cursuri urmând să se desfășoare în Cluj.

AJOFM Cluj (Cluj-Napoca, str. G. Coșbuc nr. 2) va organiza în august trei cursuri de pregătire profesională, fiecare pentru câte 14 persoane, în ocupațiile de infirmieră, inspector resurse umane, competente digitale de utilizare a tehnologiei infrormației ca instrument de învățare și cunoaștere.

Pentru comparație să spunem că judeţele în care se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi sunt Dâmbovița (140 persoane), București (112 persoane) și Giurgiu (84 persoane). Calificările cu cel mai mare număr de cursanți sunt competențe cheie – comunicare în limba română (142 persoane), îngrijitor spații verzi (112), inspector (referent) resurse umane (112); operator introducere validare și prelucrare date (112); femeie de serviciu (99); ajutor de bucătar (91), contabil (84), lucrător în comerț (83), patiser (79), infirmieră (56).

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut