Cursuri de Teleșcoală, de luni, la TVR, pentru elevii care se pregătesc pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat

Elevii care se pregătesc pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat pot urmări de luni cursurile de Teleșcoală organizate de TVR în contextul închiderii școlilor din cauza noului coronavirus.

Pentru elevii de clasa a VIII-a, cursurile de Teleșcoală au loc dimineața (de la ora 9:00 – Limba și literatura română, de la 9:30 – Matematică), iar pentru cei de clasa a XII-a, după-amiaza (de la 15:00 – Limba și literatura română și de la 15:30 – Matematică), pe canalul TVR 2. Pentru clasa a XII-a au loc două lecții săptămânale de Română și Matematică și câte o lecție pe săptămână de Biologie, Chimie, Fizică, Istorie și Geografie.

Cursurile pot fi urmărite atât la TVR 2, cât și online, pe canalul de Youtube al TVR și pe site-ul www.tvr.ro. Emisiunile au loc de luni până vineri.

„Teleșcoala” este o emisiune produsă de Televiziunea Română în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării, care furnizează tematica, ordinea lecțiilor și profesorii care vor susține cursurile. Predarea se va face după manualele aprobate de MEC.

În contextul suspendării cursurilor, ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut apel la cadrele didactice să contribuie cu resurse educaționale deschise, potrivite acestei perioade din anul școlar. Inspectoratele școlare Județene și Casele Corpului Didactic, susținute prin infrastructura proiectului „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți” – CRED -, au posibilitatea de a încărca în cloud (spațiu virtual de stocare) resurse educaționale deschise, care pot fi accesate de către toți elevii și profesorii din România.

Articole din aceeasi categorie