Cursuri de prim ajutor în mediul rural

Dacă până în prezent numai în orașe au fost organizate cursuri de prim ajutor, în ultima perioadă și în mediul rural au loc astfel de acțiuni de educație sanitară. Având în vedere că în ultimii ani foarte multe accidente de circulație, dar și de muncă, au fost înregistrate și în satele județului nostru, a fost mare nevoie de instruirea locuitorilor de la țară.

De exemplu, pe Valea Someșului Mic au fost inițiate astfel de acțiuni. Un grup de aproximativ 20 de persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani, a luat parte la un curs de prim-ajutor desfășurat la sfârșitul anului trecut în comuna la Iclod, mai exact în incinta modernului stadion Iclod Arena, unde au fost create condiții bune derulării acestor activități. Instruirea practică a avut ca scop inițierea participanților în tehnicile de acordare a primului ajutor. Acțiunea a fost organizată de Asociația Filantropia Ortodoxă – filiala Gherla, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Iclod. Cursul a fost susținut de coordonatorul programelor din cadrul Asociației, pr. as. med. Horea Baciu, la invitația pr. paroh Nicu Claudiu Herinean.

Astfel de cursuri de prim ajutor au mai avut loc și în alte localități rurale din zona municipiului Gherla, dar și la societățile și firmele din orașul de pe Someș. Prin aceste forme de instruire se contribuie la evitarea unor accidentări mai grave, fiind scurtat timpul transportării bolnavului în unitățile spitalicești din zonă, în cazuri mai grave ușurând intervenția cadrelor de pe ambulanță.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut