Cursul de Estetica Jazzului împlinește un sfert de veac

Prima ediție a Festivalului ”Rocada Artelor”, include celebrarea unui sfert de secol de la inaugurarea Cursului de Estetica Jazzului, susținut de Virgil Mihaiu la Academia Națională de Muzică ”G. Dima” din Cluj-Napoca.

Evenimentul va fi marcat joi 23 iunie, de la ora 18:30, la Muzeul de Artă, prin recitalul Trioului Dima Belinski / Laura Orian / Tibi Menyhart, însoțit de o prelegere marca Virgil Mihaiu (foto).

Festivalul, găzduit de Muzeul de Artă, Cluj-Napoca, în perioada 23 iunie – 3 iulie, propune o suită de evenimente – atelier din arii artistice complementare: arte plastice, muzică, poezie, teatru, arhitectură, fotografie, artă digitală, podcasting, dans și păpușărie.

 

Programul frestivalului

ARTE PLASTICE & MUZICĂ. Joi, 23 iunie, ora 17.30: Deschiderea festivalului.

„Versus II”. Vernisaj, expoziție de sculptură și instalație cu artiștii vizuali Elena Ilash și Florin Marin; curator: dr. Dan Octavian Breaz (expoziția se poate vizita pe întreaga perioadă, 23 iunie – 3 iulie). Recital Trio Jazz Laura Orian cu Laura Orian, Dima Belinski și Tibi Menyhart. MC: jazzologul Virgil Mihaiu – cu ocazia a 25 de ani de curs de Estetica Jazzului la Cluj

PODCASTING. Sâmbătă, 25 iunie, ora 18: Atelier de concepție și producție în podcasting cu jurnalistul Bogdan Roșca și invitatul său Robert Katai, marketer și podcaster.

POEZIE. Sâmbătă, 26 iunie, ora 12: Nervurile lutului. Performance de poezie și construcție de obiect ceramic cu poetul Doru Arăzan și artista Anca Arăzan-Banu. Prezintă: dr. Dan Octavian Breaz. Prezentare volum de poezie: Un centimetru de timp, de Doru Arăzan Jr. (editura Școala Ardeleană, 2021).

TEATRU. Luni, 27 iunie, ora 18: Atelier de teatru și improvizație cu Elena Ivanca și Ioana Cojocărescu.

ARHITECTURĂ. Miercuri, 29 iunie, ora 17: Atelier de joc și imaginație – Spațiul în care trăim: interior/exterior cu arh. Daniela Maier.

ARTĂ DIGITALĂ. Joi, 30 iunie, ora 18: Atelier de fotografie de portret cu fotograful Vlad Braga.

PĂPUȘĂRIE. Joi, 30 iunie, ora 12 & vineri, 1 iulie, ora 12: Atelier de creație păpuși din materiale reciclabile cu artista Alexandra Mureșan.

SPECTACOL DE PĂPUȘI. Sâmbătă, 2 iulie, ora 12: Cu păpușile create la atelierul de păpușărie, Muzeul ultimului pet cu ANIMAART.

DANS. Sâmbătă, 2 iulie, ora 18: Atelier de Tango cu Ioana Lascu și Horia Pop, urmat de degustare de vinuri și brânzeturi artizanale.

Intrarea este liberă la toate evenimentele. Festivalul este organizat de Asociația culturală ROCADE în colaborare cu Muzeul de Artă Cluj-Napoca și Radio Cluj. Parteneri: Casa do Brazil, Asociația de Educație pentru Media, KIKODAR Ceramics, Elena Ivanca STUDIO, Ordinul Arhitecților din România-Filiala Transilvania, Editura Școala Ardeleană, Scena Urbană, Bragovski, ANIMAART, Compania de TANGO Cluj, Radio Domeldo, Narcheese, TOHANI România. Identitatea vizuală a festivalului este realizată de artistul Bogdan Piperiu.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut