Cupa Ţinutului Someşan la oină

Oina este o disciplină sportivă de tradiţie în împrejurimile municipiului Dej, practicată mai ales de elevi. Chiar zilele trecute au avut loc, la frumoasa bază sportivă de la marginea comunei Căşeiu, întrecerile ediţiei a doua a competiţiei feminine „Cupa Ţinutului Someşan”.

Au participat şase echipe din ţară, care în acceaşi perioadă au fost prezente şi la Campionatul naţional de oină la junioare I, desfăşurat tot în localitatea din vecinătatea municipiului Dej. După o luptă aprigă pentru puncte şi cu meciuri dârz disputate, pe primul loc s-a clasat echipa Şcolii Gimnaziale Căşeiu (director, Cristian Groşan), pregătită de prof. Anca Cozma. Locul II a fost ocupat de formaţia Şcolii Gimnaziale „Amza Pellea” Băileşti – Dolj, iar locul III a revenit grupării CS Dacia Mioveni 2012 – Argeş. Toate echipele au fost premiate cu diplome şi cupe.

Competiţia dedicată elevelor de şcoli gimnaziale a fost organizată şi în acest an de Primăria Căşeiu, Şcoala Gimnazială Căşeiu, Despărţământul „Dr. Teodor Mihali” ASTRA  Dej, Federaţia Română de Oină, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj şi CS „Someşul” Căşeiu.

La sfărşitul săptămânii trecute, terenul de sport din Căşeiu a găzduit şi întrecerile Campionatului naţional de junioare I la fete, la care au participat echipele CS „Someşul” Căşeiu, CS Politehnica Cluj-Napoca, CSM Progresul Băileşti, CS Dacia Mioveni 2012, CS Dinamic Coruia şi CS Spicul Horia Constanţa. Titlul de campioană naţională a revenit formaţiei CSM Progresul Băileşti, gazdele de la Someşul Căşeiu ocupând locul III, obţinând medalia de bronz.

Szekely Csaba

Articole din aceeasi categorie