Cumințenia pământului

„U” Cluj     0-2     FC Hermannstadt

  • „Studenții” au încasat două goluri într-un singur minut și Hermannstadt este foarte aproape de a-și păstra locul în Liga 1. „U” se poate consola că are galerie de primul eșalon. Lobonț a fost criticat pentru pasivitatea elevilor săi. 

 

Deși au evoluat ani buni în Liga 1, iar unii și în alte campionate de pe Bătrânul Continent, pentru jucătorii Universității Cluj, barajul cu AFC Hermannstadt a devenit „meciul vieții”. Bogdan Lobonț și Ioan Ovidiu Sabău au văzut multe la viața lor, au jucat la cel mai înalt nivel, au călcat în vestiare celebre, dar nu și-au putut masca emoțiile înaintea partidei tur cu sibienii, care s-a disputat duminică seară, pe „Cluj Arena”, cu tribunele aproape pline de fanii care s-au ocupat de mobilizare, afișând bannere în tot orașul, prin care iubitorii Universității au fost chemați să-și încurajeze echipe favorită în tentativa de a reveni pe prima scenă fotbalistă a țării într-un an special pentru clubul „studențesc” din inima Ardealului, care împlinește centenarul. Galeria Universității s-a adunat cu patru ore înainte de startul partidei pe Bulevardul Eroilor, de unde s-a deplasat în marș spre stadion.  Miza și-a pus amprenta pe evoluția celor două combatante, preocupate în primul rând să nu primească gol. Sibienii și-au trecut în cont prima ocazie importantă, însă congolezul Tsoumou nu și-a calculat pașii și a ratat deschiderea scorului. Replica Universității a venit de la Goga, în minutul 13, dar șutul acestuia din afara careului a fost reținut de portarul oaspeților, Căbuz. Același Goga le-a dat emoții oaspeților în minutul 26, cu un șut de la 18 metri, dar Căbuz a scos mingea de lângă bară. Bara i-a salvat pe clujeni la lovitura liberă executată de Tătar, la care Dur Bozoancă n-a schițat nici un gest. Echipa lui Miriuță a fost aproape de gol și în minutul 65, la ocazia lui Tsoumou, care s-a intimidat la o fază în care s-a aflat față în față cu Dur Bozoancă. Portarul Universității a fost învins în minutul 79, la bomba lui Petrișor Petrescu, sibienii mărindu-și avantajul la faza imediat următoare, prin Tsoumou, după greșeala lui Ionuț Ursu.

Nu vrem să-i descurajăm pe suporterii Universității, dar precedentele trei baraje de rămânere/promovare în Liga 1 au fost adjudecate de grupările din primul eșalon. Manșa secundă a barajului va avea loc miercuri, 12 iunie, de la ora 18, la Sibiu. Vă reamintim că în Liga 1 au promovat direct Chindia Târgoviște (după o pauză de 20 de ani) și Academica Clinceni (în premieră), iar Concordia Chiajna și Dunărea Călărași au retrogradat în Liga a 2-a.

 

Cristian FOCȘANU

Articole din aceeasi categorie

One Response to Cumințenia pământului

  1. dina

    Nu stiu dar parca Lobont cand vorbeste la interviuri nu leaga doua vorbe coerente.Se uita in obiectiv de parca e drogat sau beat.