Cum vor începe școala elevii din județul Cluj

Școlile din două comune clujene vor rămâne închise•

Ministerul Educației a publicat lista localităților din fiecare județ, împreună cu scenariul în care se încadrează, pentru ca elevii, profesorii și părinții să cunoască scenariul în care se află școlile, în contextul redeschiderii școlilor de luni, 8 februarie.

Incidența în cele trei scenarii: scenariul verde – incidența sub 1 la mia de locuitori; scenariul galben – incidența de sub 3 la mia de locuitori; scenariul roșu – incidența de peste 3 la mia de locuitori; Există trei scenarii realizate de autorități în funcție de care elevii ar urma să revină fizic în bănci.

În localitățile care se încadrează în așa-numitul scenariu verde, cu relativ puține cazuri, toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală.

În localitățile care se încadrează în scenariul galben, adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare, lucrurile se schimbă în sensul că merg în continuare la școală, mai exact la grădiniță și la școală, copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale – VIII, XII, XIII.

În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală.

UAT-urile clujene, pe culori

Continuarea articolului este disponibilă doar pentru abonați...
Vă rugăm să accesați pagina . Nu sunteți încă abonat ? Abonați-vă

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut