Cum văd politicienii clujeni desemnarea lui Florin Cîţu pentru funcţia de premier

Părerile privind nominalizarea lui Florin Cîțu ca premier desemnat de preşedintele Klaus Iohannis sunt împărţite în rândul politicienilor clujeni.
Liberalii văd în această nominalizare soluţia pentru deblocarea situației create „în mod artificial de către PSD”. În schimb, social democraţii sunt de părere că nominalizarea lui Florin Cîţu în funcţia de premier este mai puțin inspirată decât propunerea Orban II şi nu va încheia criza politică.
Liderul PNL Cluj, eurodeputatul Daniel Buda vede în desemnarea lui Florin Cîțu pentru funcția de premier de către președintele Klaus Iohannis drept o garanție a continuității guvernării Partidului Național Liberal dar și a orientării strategice a partidului pentru deblocarea situației creată în mod artificial de către PSD. „Propunerea este rezultatul consultării de la Cotroceni dintre domnul președinte Klaus Iohannis și delegația PNL condusă de către domnul Ludovic Orban. Domnul Florin Cîțu este senator al PNL, ministru responsabil pentru portofoliul Finanțelor Publice, care a performat alături de echipa condusă de premierul Ludovic Orban în ultimele 4 luni de zile. Domnul Florin Cîțu a reușit într-un timp record să realizeze rectificarea bugetară, să închidă bugetul pe 2019, să elaboreze proiectul de buget astfel că Guvernul a reușit să livreze bugetul pe 2020 la termenul asumat. Domnia sa este un om de echipă, care a pus întotdeauna interesul PNL mai presus de interesul personal. Am încredere că domnul Florin Cîțu, alături de echipa Guvernamentală, alături de domnul președinte Ludovic Orban și bineînțeles, într-un strâns parteneriat cu domnul președinte Klaus Iohannis, va reuși să înlăture derapajele făcute de guvernarea PSD și să reașeze România pe culoarul democrației și a stabilității europene”, a afirmat liberalul Daniel Buda.
Senatorul Marius Nicoară, revenit în această săptămână în PNL, spune că are încredere în Florin Cîţu deoarece este un om profesionist. „Florin Cîţu este colegul meu în Senatul României de la începutul mandatului şi s-a dovedit un om profesionist, spun eu şi profund, iar pe de altă parte serios şi responsabil. Abordările sale economice au fost întotdeauna liberale. Cred că este o nominalizare reuşită. Sper să reuşească să convigă şi pe alţii că va fi un bun premier şi să obţină investirea pentru că românii şi România vor avea de câştigat şi astfel va înceta această instabilitate politică pe care PSD o generază în detrimentul cetăţenilor acestei ţări”, a arătat Marius Nicoară.
La rândul său, deputatul PSD de Cluj, Horia Nasra este de părere că nominalizarea lui Florin Cîţu pentru funcţia de premier este mai puțin inspirată decât propunerea Orban II, precizând că „este o sfidare la adresa Parlamentului din partea președintelui Iohannis. „Nimic nu îl recomandă, nici măcar pentru funcția de ministru de finanțe, mai ales după ce a îndorat România cu miliarde de euro…”, a spus Horia Nasra. Social democratul mai arată că această nominalizare ar constitui un prim pas poate fi ca PSD să atace la CCR desemnarea lui Florin Cîţu ca premier, de către preşedintele Klaus Iohannis, spune nasra, „pe modelul sesizării făcute anterior în cazul desemnării lui Ludovic Orban, a doua oară, după demiterea prin moţiune de cenzură, mai ales că dl. Cîțu a primit aviz negativ și la audierile din Parlament”.
Deputatul PSD de Cluj, Cornel Itu crede că anunțul președintelui Klaus Iohannis privind înseamnă „din lac în puţ”, precizând că, personal, nu va vota acest guvern. „Nu o să-l votez pe Florin Cîţu pentru că nu reprezintă o variantă de echilibru, credibilă şi profesionistă. Florin Cîţu a căzut la votul în comisii, la moţiunea simplă din Senat şi cred că nu aduce decât răutate şi dezbinare”, a precizat deputatul social democrat Cornel Itu, adăugând că e greu de spus dacă va fi votat Guvernul Cîţu. Parlamentarul clujean este de părere că pentru funcţia de premier ar trebui un om neutru, dedicat cetăţenilor României. „Un om care să închege un guvern care să conducă până la alegerile parlamentare şi să încheie criza politică”, a spus Cornel Itu.

Articole din aceeasi categorie