Cum se fentează la Cluj testarea sau vaccinarea pentru a putea petrece în cluburi

Vineri a fost prima zi cu noi restricții în Cluj-Napoca după ce rata de infectare a depășit 3 cazuri la mia de locuitori, ceea ce a plasat orașul în scenariu roșu.

În acest context, restaurantele şi cafenele aflate în interiorul clădirilor, precum şi terasele pot fi ocupate până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi numai în intervalul orar 5,00-2,00, iar activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, în acelaşi interval orar. Pentru a intra în aceste spații închide, clienţii trebuie să facă dovada deținerii certificatului verde anti COVID. Cluj-Napoca este doar la un pas de măsuri și mai severe dacă rata va depăși 6 la mia de locuitori.

Făclia a a ținut să vadă cum sunt respectate noile măsuri în cluburile și restaurantele din zona centrală a municipiului Cluj-Napoca, dar și în zona de food court din centrele comerciale.

În ciuda noilor restricții, în mall-ul din Cluj-Napoca dar și în cel situat la ieșirea din oraș spre Oradea au fost destul de aglomerate. Cu toate acestea, în zona food court s-au luat măsuri astfel încât să poată fi respectate regulile impuse de trecerea orașului în scenariul roșu. Astfel, spațiul destinat servirii mesei a fost împrejmuit iar clienții au avut acces doar după ce au prezentat certificatul verde COVID. Verificarea era făcută de angajați ai centrului comercial cu ajutorul unui dispozitiv care permite scanarea codului QR.

Certificatul altuia 

În schimb, în cluburile din zona Cluj-Napoca petrecerile s-au desfășurat la fel ca înainte de trecerea în scenariul roșu. În mai multe localuri, tinerii au sfidat restricțiile și s-au distrat până în zorii dimineții, deși ora la care trebuia oprită activitatea era 2,00. Unii dintre cei care au ținut să se distreze în cluburi și nu aveau certificatul verde COVID au găsit soluția pentru a fenta vaccinarea sau testarea. Mai exact și-au descărcat pe telefon certificatul verde al unei persoane vaccinate. Și cum la intrarea în cluburi sau restaurante persoanele nu sunt legitimate pentru a se vede dacă datele din certificatul verde COVID corespund cu cele din cartea de identitate, mulți petrecăreți s-au putut strecura în localuri cu dovada vaccinării obținută de la prieteni sau cunoscuți.

Au fost însă cluburi unde nu s-a făcut niciun fel triaj astfel încât vaccinații au petrecut cot la cot cu cei neimunizați sau netestați pentru COVID.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut