Cum arată Clujul meu

Elevi din clasele V-XII de la Colegiul Național Emil Racoviță din Cluj-Napoca au expus luni, 13 martie, creațiile lor de pictură și grafică la Centrul pentru Tineret de pe strada Iuliu Maniu, nr. 1, în cadrul unei manifestări ce a reunit un public extrem de numeros, venit să-i susțină pe tinerii, dar talentații artiști.

Lucrările sunt inspirate din arhitectura Clujului, din clădirile și monumentele reprezentative sau care au o semnificație aparte pentru elevi, din frumusețea spațiilor verzi sau a străzilor însuflețite de culoare. Proiectul a luat naștere ca urmare a unei provocări lansate de doamna profesor Teodora Vișinescu elevilor, de a reda ceea ce îi inspiră pe aceștia în drumul lor spre școală și de a nu trece nepăsători pe lângă bijuteriile orașului. Au rezultat nu mai puțin de 600 de contribuții artistice, iar în cadrul expoziției de față au fost selectate 30 dintre acestea.

Cu siguranță îmi doresc să continui astfel de inițiative și pe viitor. Pentru elevi, e diferită experiența atunci când expun într-un loc public. Expoziții în școală facem tot mereu, doar că, atunci când expun într-un loc public, miza este alta și ei o simt altfel. Rămân cu o experiență pe care o s-o păstreze toată viața și asta ne dorim. Când au aflat de acest proiect, copiii au fost entuziasmați și mult mai motivați. Sunt extraordinari, cu siguranță vor putea deveni artiști, sunt foarte mulți care vor merge în domenii conexe, arhitectură sau design.”, a mărturisit pentru Făclia prof. Teodora Vișinescu.

E de apreciat faptul că școala, deși are rezultate la materiile reale, are și o latură artistică destul de dezvoltată. Chiar a fost foarte relaxant. Credeam că va fi o presiune, dar a fost o oază de ieșire din normalitate. Aș vrea să continui, cred că toată lumea ar trebui să-și urmeze latura artistică într-o anumită măsură, chiar și adulții”, ne-a transmis Anda Crișan din clasa a IX-a la finalul vernisajului.

Expoziția Clujul meu poate fi vizitată până în data de 22 martie.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut