Cum a evoluat la Cluj-Napoca rata de infectare după festivalul Untold

Rata de infectare în municipiul Cluj-Napoca a ajuns la 5,59 cazuri la mie, iar la nivelul județului la 4,28 cazuri la mia de locuitori.

Reamintim că, potrivit unei Hotărâri adoptate joi de către guvern, în localitățile în care rata de infectare trece de 6 la mie, dar nu depășește 7,5, va fi instituită carantina de noapte în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Sunt exceptate însă persoanele vaccinate anti-COVID, care vor putea ieși din casă și în intervalul 05.00-20.00. În localitățile în care rata de infectare este mai mare de 6, dar nu depășește 7,5, magazinele vor fi închise de la ora 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Cea mai mare rată de infectare în județul Cluj este la Cătina – 12.20 cazuri la mie.

Autoritățile au anunțat că, la nivelul județului Cluj, singurele paturi libere la ATI Covid sunt la Spitalul de Urgență pentru Copii. E vorba de doar patru locuri. Prefectul Tasnadi Szilard a precizat că urmează ca în zilele următoare să fie amenajate noi locuri ATI la Spitalul de Boli Infecțioase, la Spitalul Județean de Urgență Cluj-Napoca, Spitalul Militar și la Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”.

Din datele prezentate de Direcția de Sănătate Publică a județului Cluj, din 13 septembrie, când s-a încheiat festivalul Untold și până acum rata de infectare la Cluj-Napoca aproape s-a triplat: 13 septembrie – 1,94 la mie, 17 septembrie – 2,34; 20 septembrie – 2,86; 24 septembrie – 4,08; 27 septembrie – 5,18 și 28 septembrie – 5,59.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut