Cu pisica în avion

Aeroportul Internațional “Avram Iancu” Cluj a fost autorizat pentru introducerea pe teritoriul României a animalelor de companie provenite din țări terțe, în scopul circulației necomerciale.

În urma demersurilor realizate de Aeroportul Cluj către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) și a măsurilor implementate, a fost emis și publicat, în Monitorul Oficial al României nr. 1056/31.12.2019, Ordinul președintelui ANSVSA nr. 132/2019 din 7 noiembrie 2019 pentru modificarea Normei sanitar-veterinare privind condițiile de introducere pe teritoriul României a animalelor de companie provenite din țări terțe, în scopul circulației necomerciale, precum și procedura de control a acestor animale la punctele de intrare a călătorilor, aprobată prin Ordinul președintelui ANSVSA nr. 98/2015, în urma căruia, începând din ianuarie 2020, prin Aeroportul Cluj pot fi introduse în România animale de companie provenite din țări terțe.

Aeroportul Internațional “Avram Iancu” Cluj este primul aeroport regional al țării care oferă o astfel de facilitate pasagerilor.

În prezent, animalele de companie din țări terțe pot fi introduse în România, pe calea aeriană, doar prin Aeroportul Internațional “Avram Iancu” Cluj și Aeroportul Internațional “Henri Coandă” București, singurele din România care îndeplinesc condițiile și normele prevăzute de Regulamentele UE privind circulația comercială a animalelor de companie din țări terțe.

Articole din aceeasi categorie