Cu noi este Dumnezeu: Concert de pricesne, muzică bisericească și cultă

Clujenii sunt așteptați vineri, 25 martie, de Buna Vestire, la tradiționalul concert de pricesne, muzică bisericească și cultă, intitulat „Cu noi este Dumnezeu”, organizat, la Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș”, de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj.

De la ora 18:00, alături de Orchestra „Cununa Transilvană”, care va introduce publicul spectator în atmosfera specifică Sărbătorilor Pascale, prin mai multe piese instrumentale, pe scena Casei de Cultură vor urca interpretele de muzică populară Oana Carmen Bozga, Mariana Morcan, Rafila Bărbos, Maria Marcu și Mariana Anghel. Evenimentul va fi completat de Corul de cameră Psalmodia Transylvanica” al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, dirijor pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, și de actrița Elena Ivanca de la Teatrul Național din Cluj-Napoca. De asemeni, momente deosebite de toacă vor fi prezentate de elevi ai Colegiului Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” din Cluj-Napoca.

În foaierul Casei de Cultură a Studenților va fi vernisată și o expoziție de icoane pe sticlă, realizate în atelierul de pictură al Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” Florești.

Intrarea se va face pe bază de bilete, în valoare de 20 lei, care se pot procura online, pe www.myticket.ro și www.entertix.ro, dar și de la Librăriile Cărturești din Cluj-Napoca. De asemeni, biletele vor fi disponibile și în ziua spectacolului, la Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș”.

Concertul „Cu noi este Dumnezeu” este organizat în beneficiul bisericii lui Mihai din localitatea clujeană Lujediu, biserică ctitorită de Mihai Viteazul.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut