“Cu drag, Van Gogh” – primul film din lume pictat în întregime!

Cinefilii au şansa ca, duminică, 17 noiembrie, la 19, să urmărească la Cinema Arta un thriller captivant despre controversata moarte a lui Van Gogh.

In filmul “Cu drag, Van Gogh” performanța unor actori de marcă (Douglas Booth, Saoirse Ronan sau Jerome Flynn) se combină cu performanţa a 125 de pictori profesionişti şi a animaţiei digitale.
Niciun alt artist plastic nu a creat mai multe legende ca Vincent van Gogh. Etichetat adeseori ca un martir, un satir plin de pofte, un nebun, un geniu sau un tr
ântor, adevăratul Vincent este portretizat prin intermediul corespondenţei sale, ascunse de mituri ţi trecerea timpului. Vincent însuşi spunea în ultima lui scrisoare: “Nu putem vorbi decât prin picturile noastre”. Il credem pe cuvant si lasam picturile sale sa spuna adevarata poveste a lui Vincent van Gogh
Nominalizat la premiile Oscar, Bafta, David di Donatello Awards, Broadcast Film Critics Association Awards şi Chicago Film Critics Association Awards, pelicula este laureată la mai multe festivaluri de filme, printre care Annecy International Film Festival, Shanghai International Film Festiva, Ostend Film Festival, Byron Bay International Film Festival, Alliance of Women Film Journalists sau Golden Eagle Awards.

Articole din aceeasi categorie