Cu drag, de Dragobete

Sărbătoarea Dragobetelui este marcată în fiecare an în municipiul Gherla. Tradițiile și obiceiurile populare din țara noastră, indiferent din ce regiune provin sunt respectate și popularizate și în orașul de pe Someș, un vechi și important centru al spiritualității românești.

La sfârșitul săptămânii trecute, în organizarea Casei Municipale de Cultură, Consiliului Local și Primăriei, a avut loc spectacolul folcloric „Cu drag de Dragobete”. Au evoluat pe scenă cei mai talentați artiști amatori ai instituției culturale din Gherla, în frunte cu soliștii de muzică populară Larisa Gurzău, Cecilia Coloji, Bianca Roș, Lidia Moholea, Raluca Astalâș, Andreea Tomșa, Maria Trifan, David Chezan și Ovidiu Stan, care au prezentat un buchet de melodii populare legate de tradiția acestei sărbători. A acompaniat orchestra de muzică populară „Ardealul”, dirijor prof. Gavril Mișca. La reușita reprezentației a contribuit și Ansamblul folcloric „Dansatorii de pe Someș”, coordonat de Emil Bodea, o formație de jucăuși tineri cu participări de mare succes la festivalurile interne și internaționale.

Tradiția sărbătorii de Dragobete a fost dezbătută și de membrii Cenaclului literar „Ion Apostol Popescu”, condus de Constantin Istici, artizanul performanțelor artistice din municipiul Gherla.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut