Cu cât vor crește prețurile la vacanța de Paște

Preţurile la cazare pentru vacanţa de Paşte vor fi cu 10-20% mai mari faţă de anul trecut, din cauza scumpirii energiei şi a produselor alimentare.

„La începutul anului, interesul (pentru vacanţa de Paşte) a fost peste anul trecut şi peste 2019, pentru că lumea vrea să se mişte. A apărut conflictul din Ucraina şi a venit o reacţie emoţională de aşteptare, ca să spun aşa, dar vedem că lucrurile încep să se încălzească şi suntem cumva la 40-50% faţă de aşteptările noastre şi faţă de ce ar fi fost înainte de declanşarea războiului. Dar eu cred că pe ultima sută de metri românii vor veni, vor înţelege că suntem o ţară sigură, că nu se întâmplă nimic, că viaţa e bine să meargă înainte şi din acest punct de vedere sunt optimist”, a afirmat Dragoş Anastasiu, vicepreşedintele Alianţei pentru Turism (APT).
Un impact mare asupra preţurilor îl au facturile la energie, care au dus la scumpiri în lanţ pentru alte produse. „Va trebui să vedem ce se întâmplă pe zona alimentară şi ne aşteptăm să fie un impact destul de mare pe preţul de achiziţie pentru ce avem noi nevoie ca să facem turism. Deci ne aşteptăm ca preţurile să crească. Eu sper să nu crească exagerat, sper să rămână undeva la 10-20% creştere de preţuri şi să nu fie peste, dar va trebui să vedem ce se întâmplă cu fluxurile alimentare şi tot ce se întâmplă pe zona de energie. „, a mai apreciat Anastasiu.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut