Cu bicicleta, în… tren!

Bicicletele pliabile/ demontabile pot fi transportate gratuit, pe toate tipurile de trenuri, la clasa 1 și a 2-a ca bagaj de mână, în limita spațiului disponibil – anunță CFR Călători.

Potrivit aceleiași surse, bicicletele nedemontabile pot fi transportate contra cost doar la trenurile care oferă acest serviciu, semnalat printr-o pictogramă, ușor de recunoscut, ce apare la căutarea/ afișarea trenurilor în aplicațiile online Mers Tren Trafic Intern și Cumpără bilete de tren online. Pentru călătorii însoțiți de biciclete la trenurile cu regim de rezervare care oferă serviciu de transport biciclete se alocă locuri în compartimentele alăturate spațiului destinat depozitării acestora.

În cazul grupurilor organizate de bicicliști, aceștia trebuie să depună o solicitare cu minim 72 de ore înainte, astfel încât direcțiile de specialitate să poată lua măsuri pentru organizarea transportului, în funcție de materialul rulant disponibil.

„În cazuri bine justificate, în care gradul de ocupare al trenului respectiv este aproape de 100%, personalul de tren poate interzice îmbarcarea călătorilor cu biciclete, dacă aceștia NU posedă bilete de bicicletă pentru trenul respectiv. Dacă la verificarea legalității călătoriei pasagerii însoțiți de biciclete nu prezintă biletele de transport bicicletă, li se va aplica tariful pentru bagaje voluminoase, pentru zona kilometrică corespunzătoare legitimației de călătorie a călătorului (o bicicletă este evaluată ca având 15 kg)” – precizează CFR Călători.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut