CSM a luat hotărârea în cauza disciplinară cel vizează pe Danileț

Consiliul Superior al Magistraturii s-a pronunțat, miercuri, în cauza disciplinară cel vizează pe fostul magistrat clujean Cristi Danileț. Fostul consilier al Monicăi Macovei, ministru al Justiției în perioada 2004-2007, a fost chemat în 22 iunie să dea socoteală în fața membrilor Secției pentru Judecători în materie disciplinară din Cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

El a fost acuzat de abatere disciplinară, faptă prevăzută de art. 99 lit. t raportat la art. 99 din Legea nr. 303/2004, constând în exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă.

“Cu majoritate, Admite acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj . În baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 judecătorilor republicată,
completările domnului Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj, sancţiunea disciplinară constând în „excluderea din magistratură” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit. t) teza a II a din acelaşi act normativ. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Cu opinie separată în sensul respingerii acţiunii disciplinare formulate de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Danileţ Cristi cu procurorilor, modificările şi privind statutul şi ulterioare, aplică Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit. t) teza II a din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, ca neîntemeiate”, se aratâ în hotărârea CSM.

Până acum, Cristi Danileț a mai fost sancționat disciplinar de două ori cu excluderea din magistratură.

Consiliul Superior al Magistraturii l-a exclus, în 25 mai din magistratură pe judecătorul Cristi Dănileț, pe motiv că a făcut politică prin participarea la activitatea unui ONG-uri din care făcea parte.

Pe 13 decembrie 2021, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a decis excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ, de la Tribunalul Cluj, pentru manifestări pe care le-ar fi avut pe mai multe reţele de socializare.

Danileţ susţinea că excluderea sa din magistratură a fost decisă de CSM pentru două filmuleţe publicate pe Tik Tok, care nu au legătură cu justiţia şi profesia de magistrat, ci se referă la viaţa privată. În 14 decembrie 2021, CSM a adoptat o hotărâre privind suspendarea judecătorului până la finalizarea dosarului privind excluderea lui Danileţ.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut