Crucea Roșie Română: Un nou apel umanitar pentru Albania

Crucea Roșie Română reia și amplifică apelul umanitar pentru Albania, anunțând că de vineri, 6 decembrie, se pot face și donații de 2 euro prin SMS la numărul 8826, în toate rețelele de telefonie mobilă.

În urma cutremurului devastator din 26 noiembrie, care a avut loc la 30 km vest de Tirana, 51 de persoane au murit, iar 10 sunt în continuare date dispărute; 750 de persoane sunt rănite, 4.000 de persoane sunt strămutate, 100.000 de persoane sunt afectate direct și au nevoie de asistență umanitară. De asemeni, peste 300 de case sunt distruse total, iar 8.000 de case sunt afectate. Infrastructura a suferit daune severe în localitățile Thumane și Durres

„Societatea Națională de Cruce Roșie din Albania, în colaborare cu autoritățile naționale, au luat măsuri imediate pentru a asigura operațiunile de salvare și distribuirea de materiale de primă necesitate către populație. Acțiunile Crucii Roșii din Albania sunt orientate către asigurarea de apă, pături, sprijin alimentar, servicii de asistență psihosocială, precum și prim ajutor de bază și adăpost. Pentru a susține operațiunile de ajutorare a victimelor acestui dezastru umanitar, Crucea Roșie Română sprijină acțiunile Crucii Roșii din Albania cu o donație de 3.000 de euro. Fondurile provin din fondul de urgență al Societății Naționale de Cruce Roșie din România” – se precizează în apelul lansat vineri.

„Mulți oameni și-au pierdut casele și persoanele dragi. Mii de persoane afectate vor avea nevoie de sprijin continuu pentru a reveni la o viață normală. Pentru a amplifica acest sprijin umanitar, apelăm la rândul nostru la populația din România să doneze”, declară directorul general al Crucii Roșii Române, Ioan Silviu Lefter.

Începând de vineri, 6 decembrie, este disponibil numărul de SMS 8826, prin care se pot face donații de 2 euro în toate rețelele de telefonie mobilă. De asemeni, se pot face și donațiile online pe site-ul www.crucearosie.ro sau donații în conturile special deschise la BRD – Agenția Piața Romană:

RO31BRDE410SV21981334100 LEI

RO62BRDE410SV21981684100 EURO.

Toate fondurile colectate vor fi direcționate către Societatea Națională de Cruce Roșie din Albania și vor fi utilizate pentru susținerea ajutorului de primă necesitate, dar și pentru susținerea pe termen mediu și lung a familiilor rămase fără locuință – precizează Crucea Roșie Română.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie