Crucea Roșie Română, în sprijinul persoanelor fără aparținători, aflate în izolare

Crucea Roșie Română este în colaborare permanentă cu autoritățile centrale și locale și oferă sprijin logistic, uman și material pentru a consolida răspunsul țării noastre la amenințarea cu noul coronavirus (COVID-19). „În funcție de solicitările și nevoile locale”, Crucea Roșie Română a anunțat că asistă persoanele fără aparținători, aflate în autoizolare sau izolare, cu produse alimentare de bază și pachete igienice, conform normelor și standardelor organizației în situații de urgență.

„Un pachet cu alimente de bază cântărește 12 kg, are valoarea de 90 de lei și asigură necesarul de hrană pentru o familie formată din 3 persoane, pe o perioadă de 2 săptămâni. Pachetul cu produse de igienă are valoarea de 60 de lei și conține atât produse de igienă personală cât și produse pentru igienizarea locuințelor. Pentru persoanele aflate în spații de carantină, Crucea Roșie Română pune la dispoziția personalului calificat al autorităților locale materiale de primă necesitate dislocate din depozitele pentru situații de urgență ale organizației: alimente greu perisabile, apă, lenjerii, produse de igienă, produse de curățenie, materiale de informare etc.” – se precizează într-un comunicat remis presei.

Concomitent, printr-un memorandum semnat cu Guvernul Românei, Crucea Roșie Română desfășoară și o campanie națională de informare și conștientizare a populației pentru limitarea răspândirii pe teritoriul României a noului coronavirus, campanie în care sunt implicați un număr mare de voluntari.

„Crucea Roșie Română rămâne în continuare în prima linie a asistenței umanitare, alături de cei aflați în nevoie. Mulțumesc voluntarilor Crucii Roșii Române care joacă un rol în stoparea răspândirii COVID-19 și le transmit să fie în continuare vigilenți și responsabili”, declară directorul general Ioan Silviu Lefter, citat în comunicat.

Crucea Roșie Română îndeamnă populația să respecte sfaturile medicale ale autorităților competente și face apel la calm și rațiune. „Panica generează daune mai grave decât posibilitatea reală de contaminare a virusului, declanșând comportamente care se pot dovedi contraproductive celor din jurul nostru. Recomandăm populației să evite mijloacele de transport în comun aglomerate și, dacă e posibil, să lucreze de acasă” – se spune în comunicat.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie