Crosul Supereroilor: Clujenii, invitați să alerge pentru cauza Clinicii „Dominic Stanca”

Clujenii pasionați de sport au șansa să devină „eroi pentru o zi” prin participarea la competiția de alergare – „Crosul Supereroilor” – organizată duminică, 4 iunie, în cadrul Sports Festival. Jumătate din taxa de înscriere va fi direcționată pentru o cauză umanitară, și anume renovarea Clinicii de Obstetrică-Ginecologie „Dominic Stanca” din Cluj-Napoca, în cadrul programului Spitale Publice din Bani Privați.

Așa cum am anunțat deja, prima etapă a proiectului va începe în luna mai a acestui an, va dura 3 luni și va consta în renovarea Maternității, cu un cost estimativ de 235.000 euro. A doua etapă, care constă în modernizarea unității de Neonatologie, are un cost estimativ de 265.000 euro, iar pentru această fază a proiectului comunitatea din Cluj este încurajată să doneze. Cauza este susținută de Codin Maticiuc, prin Fundația Metropolis, în parteneriat cu Untold Universe și Sports Festival.

Doritorii se pot înscrie pe site-ul www.sportsfestival.com/AleargaPentruCluj/ la una dintre cele trei probe ale competiției: PRO 10K feminin/ masculin (+ premiu pentru record de timp), OPEN 10K feminin/ masculin și OPEN 5K feminin/ masculin. Până în data de 15 mai, doritorii beneficiază de prețuri early-bird la înscriere. Alergătorii care doresc pot să doneze pentru această cauză mai mult decât suma alocată din taxă, online, la înscriere, lunar prin sms, sau în cadrul Sports Festival, în zona special amenajată pentru donații.

Începând din 20 aprilie, până în 29 mai, alergătorii începători pot beneficia gratuit de antrenamente coordonate de Club Sportiv Atletic Cluj. Antrenamentele vor avea loc în fiecare marți și joi a săptămânii, de la ora 18:00, și sâmbătă, de la ora 10:00, pe Cluj Arena.

Kit-ul de concurs conține: număr de concurs, cip de cronometrare, tricou oficial, săculeț, eșarfă multifuncțională, power bar, sticlă apă, medalie, surprize din partea partenerilor.

Taxe de participare: OPEN 5 km: 90 lei (100 lei după 15 mai); OPEN 10 km: 120 lei (145 lei după 15 mai); PRO 10K: 145 lei (160 lei după 15 mai).

Startul competiției se va da pe pista de alergare a stadionului Cluj Arena. Câștigătorii cursei OPEN de 10 kilometri (masculin și feminin) vor fi premiați cu 1.000 de lei (premiul I), 700 de lei (premiul II) și 500 de lei (premiul III), iar câștigătorii cursei de 5 kilometri cu 700 de lei (premiul I), 500 de lei (premiul II) și 300 de lei (premiul III). Câștigătorii cursei PRO vor fi premiați cu 1.200 de lei (premiul I), 900 de lei (premiul II) și 700 de lei (premiul III), cu un bonus de 500 lei pentru stabilirea unui record național de timp la 10K.

„Suntem încântați să continuăm parteneriatul cu Fundația Metropolis și să organizăm împreună a doua ediție a Crosului Supereroilor. Împreună cu sportivii ajutăm, în mod real, comunitatea în care trăim. Îi invităm pe toți cei care vor să se bucure de mișcare să se înscrie la cros și să devină, pentru o zi, supereroi, indiferent dacă sunt alergători de performanță, amatori sau dacă se află la prima competiție. Proba de 5 km este una accesibilă tuturor cu câteva antrenamente înainte, iar pacerii și punctele de hidratare de pe traseu o să fie special gândite pentru începători. Sportul înseamnă sănătate curată. Iar atunci când, pe lângă sport, putem oferi mai mult oamenilor din jurul nostru, suntem cu atât mai motivați. Îl felicit pe Codin pentru inițiativa Spitale Publice din Bani Privați și mă bucur să putem contribui și noi, prin proiectele noastre, la cauze așa frumoase” – a declarat Patrick Ciorcilă, cofondator Sports Festival, la conferința de presă organizată la Clinica de Obstetrică și Ginecologie „Dominic Stanca” din Cluj-Napoca.

„Educația către caritate și sportul sunt două arii care în România au nevoie de dezvoltare și faptul ca reușim să ne unim forțele îmi dă speranță că acest parteneriat va fi unul de lungă durată. Suma strânsă în urma Crosului Supereroilor din 2023 va fi dublată de către Fundația Metropolis și investită în renovarea Secției de Neonatologie a Clinicii de Obstetrică și Ginecologie «Dominic Stanca»” – a declarat și Codin Maticiuc, președintele Fundației Metropolis.

Detalii despre Crosul Supereroilor 2023, pe site-ul Sports Festival.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut